Alacsony ösztrogénszint?

Tisztelt Webdoktor! Sokszor megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy nem alacsony -e az ösztrogénszintem. 3 éve szedek fogamzásgátlót ugyan, de mégis így érzem. A mellbimbóim körül van néhány sötét (fekete)szőrszál, elég hosszúak és amúgy is kicsit sötétebb a többi körülötte levő. A melleim is elég kicsik (A) , és közöttük is a szőrszálak megint csak sötétebbek. A mellkasomon többször előfordult egy-egy hosszú, fekete szőrszál. Mit gondol róla? Mit kéne tennem? Az orvosnak hogy mondjam el, nagyon szégyenlem?! Válaszát előre is köszönöm

Dr. Csuth Ágnes válasza hormon témában

Kedves Kérdező!

Nem feltétlenül jelent hormonális problémát néhány fekete szőrszál a nem kívánt területeken. Az oka lehet a férfi nemi hormonok magasabb szintje, de ez csak hormonvizsgálattal deríthető ki, viszont az a tablettaszedés alatt nem végezhető. Az egyéb lehetséges tünetektől tenném függővé a vizsgálat szükségességét, beszéljen erről a nőgyógyászával, nincs mit szégyellni, gyakori dologról van szó.

Kérdés: 2011. augusztus 04., 00:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 11:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hormonproblémák
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e az, hogy hormonzavar áll fent nálam mert a következő tüneteket tapasztaltam az utóbbi...
Hormonprobléma a háttérben?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Több éve fennálló betegségem miatt szeretném tanácsát kérni. Azt szeretném tudni, hogy panaszaim hátterében...
Hormonok
Már irtam Önöknek. Anorexia nervosaban szenvedtem. Utoljára februárban menstruáltam. Azóta voltam vérvételen és nőgyógyásznál is teljes...
gyermek endokrinológia
Tisztelt doktornő! Kislányom 14 éves, eddig problémamentesen fejlődött, 161 cm, 49, 5 kg, menstruációja másfél éve rendszeres. Észrevettem, hogy...
Visszataszító arcszőrzet
23 éves nő vagyok. 163/90. A problémán a fokozott szőrnövekedés. Az oldalszakállam gyakorlatilag olyan, mint Elvisé volt, de az egész arcomon...