• Pajzsmirigy2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Mónika! A mai napon kérdeztem Öntől és nagy örömre fantasztikus gyorsasággal kaptam választ. :) Megnyugatató és bízom a doktorom szaktudásában. Ma volt meg a biopszia, pénteken lesz eredmény. A biopsziát végző doktornő kicsit érdekesnek találta, hogy nem akarják kezelni a jelen esetet és ajánlotta kérjem ki másik endokrinológus véleményét. Emlitette, hogy jódot ilyen esetben nem tanácsos szedni, de hogy kerüljem, mert kismama vitamint szedek, ugye a leendő baba érdekében és abban megtalálható 150 miligramm jód, ezt kihagyni nem tudom. Ez remélem nem baj, mert más úton módon nem viszek be semmilyen jód készítményeket. A szelént is megfogadom, azt milyen mennyiségben célszerű? És hogy naponta kell e szednem, de azt hiszem hogy még az is megtalálható a vitamintban. A kezelésre még visszatérve egy szóra. Igen, hormonpótlásra akkor ez esetben még nincs szükség, de sajnos a TSH-ám izeg mozog az nem akar az adott tartományon belül maradni és ezért nem értettem, hogy akkor ezt miért nem akarja a doktor úr stabilizálni. Vagy a hormonok felelősek a TSH értékért-csak éppen az autoimmun betegség miatt nem tud a tartományban maradni?! Remélem nem vagyok túl bonyolult. Köszönöm válaszát! Ildikó (egy aggódó anyajelölt)

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező! Létezik jódot nem tartalmazó kismamavitamin is, de vannak olyan endokrinológusok, akik a terhesség alatt is szedetik a jódtartalmú mamavitsmint az autoimmun pajzsmirigy beteg kismamákkal. Ebben nem egyöntetűek a vélemények.A Ha a TSH benne van a normál tartományban, mozoghat kicsit fel-le, hiszen a labornak is van hibahatára. De mindenképpen szorosan kell követni a szintet és ha szükséges, be kell indítani a hormonpótlást.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 06., 11:45; Megválaszolva: 2011. július 10., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: