Növekedési hormon segíthet rajtam? Mik a mellékhatásai? Árt vagy használ?

Megszeretném kérdezni, hogy ha én elmennék egy endokrin vizsgálatra(beutaltak), hogy nekem a mamám, anyum is alacsony növésű, bár én az átlag alatt vagyok 18/143cm. Ha esetleg valami kezelést kapnék, mert olvastam egy olyat, hogy valamivel stimulálják, és hogy ez beindítaná az agyalapi mirigy termelődését. Bár tudom, hogy már bezáródtak a csontjaim ezért kérdezném, hogy lenne-e értelme elmenni egyáltalán? És ha esetleg nőhetnék akkor mivel és milyen mellékhatások lennének? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a növekedési hormon témában

Tisztelt kérdező! 18 éves korban, amennyiben a serdülés normálisan lezajlott, már bezáródtak a növekedési zónák. Így nem érhető el a testmagasság növekedése még kívülről bevitt hormonnal sem. (Amelyet ebben az életkorban éppen ezért nem is alkalmazunk.)

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. július 05., 12:33; Megválaszolva: 2011. július 06., 10:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése