Magas Prolactin és TSH érték

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Együttesen magas a Prolactin és TSH értékem. (Prolactin: 723 mU/1, a Referencia-tartomány: 102-496;TSH: 9, 340 m1U/1, a Referencia-tartomány: 0, 380-4, 900) PRL szint PEG-után: 638 mU/1;PRL visszanyerés: 88%, a Referencia-tartomány: 50-120;szabad T4: 12, 9 pmo1/1, a Referencia-tartomány: 11, 1-19, 5. Minden egyéb mért értékem a Referencia-tartományon belül van, tehát normális. Több, mint egy éve Novynette fogamzásgátló tablettát szedek, terhességem nem volt. A kérdésem az lenne, hogy okozhatja-e a tabletta ezeket az együttesen magas értékeket, vagy esetleg más, súlyosabb betegséget valószínűsíthet? Tisztelettel köszönöm válaszát!

Dr. Fáklya Mónika válasza prolaktin témában

Tisztelt kérdező!

A pajzsmirigy működészt kell rendbe tenni, mert a magasabb TSH arra utal, hogy a szervezete csak akkor tud elegenő pajzsmirigy hormont előállítani, ha a szabályozó hormon szintjét felemeli. Ez viszont gyakran jár együtt prol. emelkedéssel is. A pajzsmirigy hormon pótlás után javaslom ismét ellenőrizni a prol. szintet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 17., 02:50; Megválaszolva: 2011. március 20., 11:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tejszerű csepp a mellbimbón
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, sosem voltam terhes, 1-1, 5 hónapja viszont azt vettem észre, hogy ha napi párszor megnyomom a mellbimbóm...
prolaktin hormon
Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen...
Endometriózis és hipofízis adenóma...
Kedves doktornő/úr! Kezdetektől rendszertelen mensesem, erős görcsökkel, hányással, hasmenéssel, migrénnel.Nőgyógyász 16 évesen...
Magas prolaktin szint - táplálkozás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy egészségesen élő, fiatal nő vagyok, akinél 1, 5 hónappal ezelőtt a nőgyógyász által kért hormonvizsgálat...
Magas Prolaktin színt férfiaknál?
Tisztelt Doktor nő/úr! Vérvétel során megállapították, hogy a Prolaktin szintem magasabb mint a normális. (637 mIU/L) A vérvétel stresszes volt...