Tejcsorgás szoptatás abbahagyása után 8 hónappal

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010. január 1. óta nem szoptatok (2008. okt. 28-án született a kisfiúnk), és még mindig van tejem. Hetente egyszer megnyomom, és még mindig jön mindkét mellemből. A menstruációs ciklusom rendben van, félidő környékén peteérést is érzek, viszont a terhesség előtti tömegemet nem csak hogy nem sikerül megközelítenem, de a heti 4-5 napi sportolás és az evésre való odafigyelés ellenére stagnál. (80 kg-ról 67 kg-ra kellene fogynom, hogy elérjem a terhesség előtti tömegemet, 170 cm vagyok). Most már nagyon erős a gyanúnk, hogy a prolactin szintem lehet a ludas a dologban. A nagyobb problémánk, hogy 4-5 hónapja próbálkozunk újabb gyermekvállalással, de ez sem akar összejönni. (2008-ban 2 hónap alatt sikerült teherbe esnem.) Érdeklődöm, hogy mi a prolaktin szint mérés menete. Ki utalhat be erre a vizsgálatra? (Jelenleg Németországban élünk, úgy tervezzük, hogy október elején utazunk Magyarországra, akkor mennék az éves rendszeres nőgyógyászati rákszűrésre is.) Ez egy sima vérvétel? Mennyi időt vesz igénybe a vérvételtől a gyógyszer esetleges felírásáig a folyamat? (A visszautazás miatt kérdezem.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a prolaktin témában

Kedves Hölgyem! Valóban a magas prolaktinszint okozhat tejcsorgást is a teherbeesést is nehezíti. A prolaktinszint mérésére endokrinológus adhat beutalót, nőgyógyászati endokrinológiára érdemes menni eleve. A laborvizsgálat ideje 1 hét körül is lehet, de ez laboronként eltérő. Vannak olyan laborok, ahol ha kifizeti, ön is kérheti a vizsgálatot, ennek esetleg érdemes utánanézni, mert sok időt meg lehet vele spórolni.

Kérdés: 2010. szeptember 04., 21:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 13:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás