Mikroprolaktinoma

1996 ota hasznalom a Brocriptint hipofizis mikroadenoma, majd mikroprolaktinoma volt a diagnozisom. A prolaktin szint kezdetben jol reagal a kezelesre, majd tobb havi, eves kezeles utan megint felszokik az erteke.Probaltam kihagyni a kezelest amikor normal ertekeim voltak, a PRL ujra megnovekedett. Szedtem a 2, 5 mg- bol 2 x 2, 3 x 3 is, de a nagy adaggal sem volt jobb eredmeny. Kezdetben lecsokken, majd ujra 2-3 szorosara novekedik. Probaltam Dostinexet, hasonlo eredmennyel. Zavarnak a mellekhatasok, mint pl. a szekrekedes, ami mar vegbelrepedeshez is vezetett. Olvastam, hogy a Brocriptin szivbillentyu problemat is okozhat. Meddig kell ezt igy csinaljam, ha mar tomografian nem latszik semmi daganat (4 mm volt) , esetleg van e mas gyogyszer a magas prolaktinszintre?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza prolactin témában

Kedves kérdező!

Ha magas a prolctin, gyógyszeres kezelésre szüksége van. A mellékhatásokat beszélje meg orvosával, aki javasolhat gyógyszerváltást.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 02., 20:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas prolactin szint
Prolactin és mellékvese
Terheléses prolaktin vizsgálat...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet...
Koponya MR lelet
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos...
Ptolactin
Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta (kbb8 éve) ,már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor...