• Mikroprolaktinoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1996 ota hasznalom a Brocriptint hipofizis mikroadenoma, majd mikroprolaktinoma volt a diagnozisom. A prolaktin szint kezdetben jol reagal a kezelesre, majd tobb havi, eves kezeles utan megint felszokik az erteke.Probaltam kihagyni a kezelest amikor normal ertekeim voltak, a PRL ujra megnovekedett. Szedtem a 2, 5 mg- bol 2 x 2, 3 x 3 is, de a nagy adaggal sem volt jobb eredmeny. Kezdetben lecsokken, majd ujra 2-3 szorosara novekedik. Probaltam Dostinexet, hasonlo eredmennyel. Zavarnak a mellekhatasok, mint pl. a szekrekedes, ami mar vegbelrepedeshez is vezetett. Olvastam, hogy a Brocriptin szivbillentyu problemat is okozhat. Meddig kell ezt igy csinaljam, ha mar tomografian nem latszik semmi daganat (4 mm volt), esetleg van e mas gyogyszer a magas prolaktinszintre?

        WEBBeteg szakértő válasza a prolactin témában

        Kedves kérdező!
         
        Ha magas a prolctin, gyógyszeres kezelésre szüksége van. A mellékhatásokat beszélje meg orvosával, aki javasolhat gyógyszerváltást.
         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-02 20:58:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: