• Petefészek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 21 éves vagyok. 2018. májusában felkerestem egy nőgyógyászt,ahol a következő eredményt kaptam: uterus corpus:39*37*27mm,collum:22mm,endometrium:4,1mm. Jobb ovarium: 22*16mm,benne 13*13mm és 11*11mm-es folliculus. Bal ovarium: 23*13mm. Szabad hasűri folyadék nincs. 2019.07.24-én voltam az éves vizsgálaton, ahol a következő eredményeket kaptam:uterus corpus:37*44*32mm,collum:23mm,endometrium:4,7mm. Jobb ovarium 20*12mm. Bal ovarium:40*31mm,benne 32*28mm-es simpex cysta. Szabad hasűri folyadék nincs. Ezután kontroll vizsgálatra vissza kellett mennem colonoscopia vizsgálatra, ahol az eredmény:a rectumba jelentősen bedomborodó uterus. Ezek után próbáltam elérni az orvosomat, de szabadság miatt nem tudott fogadni, így egy másik orvost kerestem fel(08.01-jén), ahol az eredményeim:uterus corpus:38*28*42mm,EM:2,5mm. Bal ovarium vetületében kissé az uterus mögött 35*25mm-es egyrekeszű, anechogen bennékű cystikus képlet, mely fokozott vasc-t nem mutat. Jobb ovarium:21*12mm. Szabad hasűri folyadék:5mm. A méhem pedig előre hajló. Az orvos 100mg-os Aflamint írt fel, és mondta, hogy menjek vissza kontrollra. Ez a vizsgálat a menstruáció kezdete előtt 8 nappal zajlott le. Szeretném kikérni véleményét! Köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Petefészek témában

        Tisztelt Hölgyem ! A több alkalommal végzett hüvelyi ultrahang vizsgálatok eredménye a bal ovariumban egy meg nem repedt tüsző/ folliculus persistens / képét irják le, mely egyben alhasi dyscomfort érzést és cikluszavart is okozhat. Az ultrahang vizsgálatok ismeretében ma már tudjuk, hogy ezek a " meg nem repedt cysták " un.: funkcionális cysták " melyek a produktiv korban levő nőknél több alkalommal is előfordulhatnak és ugy fogalmazunk, hogy a ciklusban tempóanomáliákhoz vezethetnek. Röviden: nem kórosak, de nyomonkövetést igényelnek / hüvely UH vizsgálat / Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. augusztus 11., 02:00; Megválaszolva: 2019. augusztus 12., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls ennek eredményeképpen kicsivel több mint 4 hétig volt fent, pontosan 4 hét és fél...
        3 éve vagyunk házasok a férjemmel és próbálkozunk a kisteso projekten én szeptemberben töltöttem a 40.-et a férjem a 34.-et a férjemnek van egy 10 éves kisfia nekem 2 nagy lányom van 21. - és 17.-évesek.! November 12-én kellett volna...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Pár hónapja kezdődött: menstruáció előtt, közben és után borzalmas görcseim, továbbá kb félidőben, ovulációkor is hasonló fajdalmaim vannak. Ez azért is zavaró mert több éve fogamzásgátlót szedek, és...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani ciklusom 4. napján voltam vérvételen. az értekeim mind tartományon belül vannak de attól tartok...
        Kedves Doktornő / Doktor Úr! Nőgyógyászati, endokrinológiai problémákkal kapcsolatban érdeklődnék elsődlegesen, illetve említek, majd olyan véreredményeket melyek nem tudom, hogy ezeken a szakterületeken belül megválaszolhatók-e,...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Egészségügyi kaparás szövettani eredményem az alábbi és szeretném megtudni, hogy laikus nyelven pontosan mi a diagnózisom és a továbbiakban milyen teendőkre számíthatok? Szövetileg: Felszínes laphám töredékek,...
        Tisztelt Doktor Úr! Nekem sajnos kétszarvú méhem van és a 6.-7. héten kiderült, hogy elhalt a magzatom. Holnap reggel lesz a műtétem. Érdeklődnék, így hogy van ez a méh rendellenességem, okozhat majd problémát a holnapi...
        Üdvözlöm! Soha életemben nem volt ilynenem és nagyon félek hogy nemi herpeszem van ez egy 1hete jött ki mikor megjött a havim azóta először baktrobanal kenegetem most betadinal. Egyhèn ég de inkább fáj Más tunetem nincs semmim bedagadva...