• Petefészek gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Egy hónappal ezelőtt volt petefészek gyulladásom kaptam antibiotikumokat hüvelykúpot mivel pici hüvelygyulladás is volt rendbe jöttem most pedig egy hete visszatért tegnap elkezdtem az antibiotikumokat kúpot volt uh is ott látszodott a bal petefészkem be van gyulladva közepessen láz nincs! Nem értem mivel vigyázok magamra a higéniára mindig odafigyelek és használok intim mosakodót is mellette tőzegáfonya kapszulát szedek! Aggódom mitől jött vissza a kezelőorvosom szerint ne ijjedjek meg van akinek visszatér és nehéz kiirtani! Aggódom hogy nem e petefészek tumor okozza neten olvastam az is okozhatja! Tehát időben kezelik mégis visszajött! Nincs gyermekem lombik terhességem tavaly sajnos 8héten elvesztettük! Szeretnénk menni majd a pici fagyi embrióinkért de így sajnos nem lehet

        Dr. Farkas Ágnes válasza a petefészek témában

        Kedves Hölgyem! A petefészekgyulladásnak két formája van, az akut és a krónikus. Akut petefészek gyulladás tályogképződéssel, a krónikus pedig kismedencei összenövésekkel jár. Amennyiben Önnek olyan nőgyógyászati fertőzése van, amikor felmerül, hogy esetleg a kismedencébe is felvándorolhat a gyulladás, akkor mindenképpen tenyésztéses vizsgálat szükséges, amikor megkeresik a panaszokat okozó kórokozót, és célzottan kezelik azt. Önnek nagy valószínűséggel nem petefészek gyulladása volt, hanem visszatérő hüvelygyulladása jelentkezett, és ebben az esetben, ha újra jelentkezne, akkor is tenyésztéses vizsgálat javasolt. Mindemellett Ön lombik programra készül, amikor többféle beavatkozás is történik a hüvely felől, és egészséges terhességre készülnek, én mindenképpen javasolnék tenyésztést a gyógyszeres kezelés után kb. 4 héttel, hogy a legközelebbi beavatkozásnál Ön is, és a beültetett embrió is nagyobb biztonságban legyenek, ez nagyon fontos Önöknek. A helyi, hüvelyi kezelés után mindenképpen keressen normál hüvelyflórát megerősítő készítményeket, hogy ezzel is segítse a szervezetét a kórokozók elleni küzdelemben. Próbálja meg 2-3 naponta a Ciktridina és a Gynoflor kúpokat egymás után, vagy felváltva alkalmazni, hogy több irányból is erősítse a hüvelyi flórát. Mielőbbi jobbulást, és a későbbiekben sikeres lombik programot kívánok Önnek! Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Farkas Ágnes

        Kérdés: 2019. február 19., 13:20; Megválaszolva: 2019. március 04., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: