Cukorterheléses vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! Külföldon dolgozok, és hiába mutatom az otthoni laboreredményeimet (7-8-ig volt) az itteni háziorvosnak. Egyszer megnézték, délben vették le az éhgyomri vért, előtte nem ettem 14 órával, 5.1 volt. Utána egyszer nagy könyörgésre mégegyszer megnézték, 6.9 volt és azt mondták, ez normális, csak 7.5 felett kell vele foglakozni, legközelebb 1/2 év múlva menjek vissza. A magyar háziorvosom vércukorterheléses vizsgálatot kért, de nem hajlandók megcsinálni. Terhességi cukrom volt (inzulinnal kezeltek) édesanyám is cukros volt. Akku Check mérővel rendszeresen ellenőrzöm, mindíg 7 felett van, de már volt 8.5 is. Diétázok, fogytam 12 kg-ot, rendszeresen mozgok, 66 kg vagyok. Tényleg ne foglalkozzak vele, csak akkor, ha már kialakul a diabetesz? Miért nem nézik meg? Magas vérnyomásom, rheumás arthritisem is van, amire rendszeresen gyógyszert szedek. Menjek haza egy cukorterhelésre? Mindíg reklámozzák a megelőzést, de mikor ott vagyok, nem vesznek komolyan (Angliában) . Szeretném a tanácsát kérni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ábel Tatjána válasza vércukorszint témában

Tisztelt Hölgyem!

Mindenképpen azt ajánlom, hogy végeztesse el szabályosan a 75 gramm cukorral végzett terheléses vércukor vizsgálatot, amely során a kezdeti 0 perces és a 120 perces vércukor értéket veszik figyelembe. Ennek alapján kiderül, hogy van-e cukorbetegsége vagy nincs.

Üdvözlettel

Kérdés: 2013. október 04., 21:53; Megválaszolva: 2013. október 06., 19:54
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Vércukorszint és gyógyszer
15 éve 2-es tip. cukorbeteg vagyok. A kezdettől fogva diaprelt szedek reggel 2x 60 mg és napi 3 meforált 850 mg. Nincs is szerintem és a háziorvos...
Kezdődő cukorbetegség lehet?
Tisztelt Szakértő! Negyven éves 2 gyermek édesanyja vagyok és kissé (nagyon) túlsúlyos (156 cm-80 kg)! A második gyermekkel voltam terhes(aki 4...
reggeli vércukor emelkedés
Tisztelt Doktornő! A férjem 50 éves. Magsrvérnyomásra szed gyógyszert és kissé, de még nem kórosan megnagyobodott a mája, ami az ellenőrzések...
Ingadozó vércukorszint
Tisztelt Hölgyem/Uram! január vagyok cukorbeteg viszont a kórházból terheléses cukorvizsgálat nélkül, 1 hét után hazaküldtek 180g-os diétával...