Ingadozó vércukorszint

Tisztelt Hölgyem/Uram! január vagyok cukorbeteg viszont a kórházból terheléses cukorvizsgálat nélkül, 1 hét után hazaküldtek 180g-os diétával napali hatszori elosztásban, 20-8-16 egység nappali és 8 egység éjszakai inzulinnal. (actrapid, Insulatard) .Ezen értékek mellet gyakori hypoglikémia jelentkezett emiatt az egységeket 6-6-8 nappali és 18 egység éjszakai inzulinra váltottam és 210g ch eszem. Mostanában (közel 1 hónapja) elég szélsőséges ingadozást tapasztalok van hogy 10-ről 1.5-2 óra alatt 2-esre esik le a vércukrom.Életmód váltás nem történt fizikai változás sem.Véleménye szerint mi okozza az ingadozást? Túlkompenzálás, rossz diéta, anygacsere változás vagy gyengülö inzulin.Belgyógyászomhoz sajnos csak novemberre kaptam időpontot. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza vércukorszint témában

Kedves Kérdező!

Életkora alapján úgy gondolom Önnél 1-es tipusu diabétesz áll fenn, ami kezdetben nagyobb inzulinmennyiséget igényelt, de aztán lehet csökkenteni a dózist, sőt sokszor néhány hónapig egész minimálisra csökken az inzulinigény és nagyon ritkán átmenetileg teljes inzulinelhagyás is előfordulhat. A másik, amit jól sejt, hogy a diéta szénhidrát tartalmának és az inzulindózisnak az összehangolása is eleinte nehéz feladat, amihez diabetológus és dietetikus segitsége szükséges.

Sajnos levélben részletesebben nem tudok válaszolni.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. augusztus 26., 20:00; Megválaszolva: 2014. augusztus 27., 21:16
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Vércukorszint és gyógyszer
15 éve 2-es tip. cukorbeteg vagyok. A kezdettől fogva diaprelt szedek reggel 2x 60 mg és napi 3 meforált 850 mg. Nincs is szerintem és a háziorvos...
Kezdődő cukorbetegség lehet?
Tisztelt Szakértő! Negyven éves 2 gyermek édesanyja vagyok és kissé (nagyon) túlsúlyos (156 cm-80 kg)! A második gyermekkel voltam terhes(aki 4...
reggeli vércukor emelkedés
Tisztelt Doktornő! A férjem 50 éves. Magsrvérnyomásra szed gyógyszert és kissé, de még nem kórosan megnagyobodott a mája, ami az ellenőrzések...
Cukorterheléses vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Külföldon dolgozok, és hiába mutatom az otthoni laboreredményeimet (7-8-ig volt) az itteni háziorvosnak. Egyszer megnézték...