• Vércukorszint és gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        15 éve 2-es tip. cukorbeteg vagyok. A kezdettől fogva diaprelt szedek reggel 2x 60 mg és napi 3 meforált 850 mg. Nincs is szerintem és a háziorvos szerint sem különösebb baj a hgba1c 6, 2-6, 8 közötti. Azt kérdezném hogy mi az oka annak hogy amennyiben délután és esete nem fogyasztok egyáltalan szénhidrát tart. ételt, másnap reggel a megszokott 6, 0-6, 5 helyett 7-7, 5. Napközben étkezés elött 5-6 étk.után 2 órával 7-8. Válaszát köszönöm

        Dr. Rakk Erika válasza a vércukorszint témában

        A pontos ok kifejtése meghaladná kereteinket. Az viszont fontos, hogy mivel Diaprelt is szed elég nagy dózisban, ezért fogyasszon megfelelő mennyiségű szénhidrátot, nehogy hipoglikémia- kórosan alacsony vércukorérték- alakulhasson ki, hiszen az főleg idősebb szervezetnél akár szívritmuszavart, akár stroke-ot okozhat! Gratulálok a szép eredményéhez, de nagyon fontos, hogy rejtve se legyenek alacson, 4 mmol/l alatti vércukorértékei!


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2016. január 19., 10:27; Megválaszolva: 2016. január 25., 19:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: