Inzulinrezisztencia?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ezek a laborértékek felvetik inzulinrezisztencia gyanúját? 2 pontos terheléses vizsgálat készült. Éhomi Glukóz 5,2 mmol/l (3,0-6,0) Glukóz 120 perc 5,5 mmol/l (3,8-7,8) Éhomi Inzulin 9,7 ulU/ml (1,9-23,0) Inzulin 120 perc 85,1 ulU/ml (referenciatartomány nincs megadva) Túlsúlyom van, de az utóbbi 1-2 évben valamennyit leadtam belőle (legutóbb mért BMI 28,4, most 26.8) . Érdemes lenne 3 pontos terheléses vizsgálatot végeztetni? Előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Nem érdemes jelenleg 3 pontos terhelést végeztetni. Ebből az eredményből mérsékelt inzulinrezisztencia látszik, érdemes lenne a túlsúlytól megszabadulni helyes étkezéssel és mozgással, akkor ez a probléma megoldódna.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2022. január 25., 22:00 ;Megválaszolva: 2022. január 28., 11:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukorterhelés eredmény
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném kérni a cukorterhelésem kiértékelését, mert kezelőorvosomtól nem kaptam egyértelmű választ. Ezek az...
Inzulinrezisztencia vizsgálat
Tisztelt Doktornő! Teljes gasztroenterológiai kivizsgálást követően (UH, gyomortükrözés, vastagbél tükrözés, széklet tenyésztés) szeretném...
Pajzsmirigy?
Tisztelt Orvosok! 36 éves nő vagyok. Jelenleg 92kg, 159cm. Az elmúlt fél évben kb 25kg ot híztam. Diéta tartásával nem indult be a fogyás. Az...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő/Úr! Sajnos már nagyon régóta próbálok lefogyni, azonban minden próbálkozásom sikertelen. Rendszeresen mérem a kalóriát...
Visszatérő IR?