Koronavírus elleni védőoltás aktív autoimmun tünetekkel.

Tisztelt doktornő/doktor úr! Kaptam időpontot Pfizer-Biontech típusú vakcinára, azonban nem vagyok benne biztos, hogy megkaphatom-e, valamint a háziorvosom sem tudott választ adni nekem erre. Hashimoto autoimmun betegségem van, amit másfél éve diagnosztizáltak nálam, Letroxot szedek rendszeresen (eddig 25 mikrogrammot, egy hete 50-et) . Néhány hete azonban begyulladt a pajzsmirigyem (anti-TPO szintem 520) , fájt és nehezen kaptam levegőt, erre Apranaxot javasolt a kezelőorvosom, amit egy hete szedek és sokat javult az állapotom, azonban puffad a hasam, estére a leglátványosabb. A közérzetemmel nincs probléma, a vírus miatt aggódom, nyugodt lennék, ha már én is megkaphatnám a védőoltást. Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Üdvözlettel: Rebeka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigygyulladás témában

Tisztelt kérdező!

A fenti tünetek véleményem szerint nem ellenjavallják az oltást.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. május 13., 12:35; Megválaszolva: 2021. május 14., 18:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Thyreoiditis és terhesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Diagnózisom Hashimoto thyreoiditis, amire 25 ug (fél tbl.) L- Thyroxint szedek! Eddigi TSH értékeim mindig 1, 3 és 1, 5...
nyaki fájdalom
Tisztelt doktor nö-ur! Kérdésem az lenne, hogy pár napja a bal oldali nyaki részem fájdalmas, ha megnyomom érzem, hogy a fájdalom egy belsö pontrol...
autoimmun thyreoiditis
Kedves Doktor Úr/Doktornő! Édesanyámat alábbi leleteredménye ellenére sem küldte további kivizsgálásra a háziorvosa. Azt szeretném tudni...
Pajzsmirigy gyulladás

Kedves Doktornő/Doktor úr!

23 éves nő vagyok, pár hónapja autoimmun pajzsmirigygyulladást és alulműködést állapítottak meg...