• Tanács kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő/úr! Már lassan két éve minden nap kimerültnek érzem magam. Emiatt régen el is mentem orvoshoz, azóta többször is voltam vérvételen. Februárban voltam utoljára vérvételen, és meg tudtam hogy a pajzsmirigyem alulműködik, amely az én tudásom szerint okozhatja a fáradékonyságot. Gyógyszert nem szedek rá, még egy vérvételre el kellett volna mennem, de pont akkor kezdődött a korona, így nem akartam a kórházba és doktorhoz menni. Ám nem csak ezzel a problémával szeretnék önökhöz fordulni. Körülbelül minden étkezés után, főleg ha valami édeset vagy tejterméket fogyasztok, rosszul leszek, néha egy kicsit szédülök is, teljesen kimerültnek érzem magam. Ez reggel nem igazán jellemző, de a nap többi időszakában igen. Sokszor rám tör, hogy valami édességet kell ennem, valamint gyakran előfordul hogy étkezés után 1-2 órára ismét éhesnek érzem magam, hiába tudom, hogy nemrég ettem eleget. Valamint már évek óta megfigyeltem hogy más-más időközönként a szívem nagyon szaporán kezd verni, de ez csak pár másodpercig tart aztán el is múlik. Esetleg aggódnom kellene?

        Dr. Rakk Erika válasza a rosszullétek témában

        Kedves Kérdező! Ha alulműködik a pajzsmirigy akkor gyógyszeres kezelés indokolt. Sajnos nem irta meg milyen laboreredmény alapján mondták ezt Önnek. A pajzsmirigy alulműködéshez még hizás, hajhullás, körömtöredezés, székrekedés is szokott társulni. Az étkezés után jelentkező rosszullétek miatt diétás tanácsadás lenne indokolt. Alacsony glikémás indexű ételeket kellene fogyasztania, akkor elmaradnánk a rosszullétek. GI diéta cimszó alatt talál az interneten ehhez irodalmat is. A szapora szivverés kapcsán is több kérdést kellene tisztázni. Milyen gyakran, milyen helyzetben fordul elő. Csak szapora vagy szabálytalan is a szívverés? Mivel ilyen rövid ideig tart, és évek óta nem súlyosbodott, ezért valószinű nem kell aggódni.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2020. május 08., 15:53; Megválaszolva: 2020. május 12., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: