• Inzulinrezisztenci eredmény értékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Menstruációs panasz miatt, jött az, hogy elmegyek egy 3 pontos cukorterhelésre. Az eredmények az alábbiak: Glukóz meghatározása vérben 2,5 mmol/L 60 perces glukóz 2,6 mmol/L 120 perces glukóz 2,0 mmol/L Inzulin meghatározása 10,3 mIU/L Inzulin 60 perc 185,9 mIU/L Inzulin 120 perc 41,8 mIU/L HOMA index (natív cső) 1,14 Tsh:1,24 Igazából nem is értem, hogy a glükóz hogyan lett ilyen kevés, mivel mikor 2 hónapja oltam egy általános vérvételen, akkor 5,2 volt. Lehetséges, hogy mivel előző nap nagyon keveset ettem? Sajnos mint azt útobb tudtam meg, hogy előtte 150 g CH diétát kellett volna követnem. Illetve mostanában az étrendem nagyon nem volt jó, nagyon sokszor maradt ki étkezés. Mi a véleménye ezekről az eredményeről? Ehhez már szükséges lenne gyógyszert is szednem, vagy a diéta (amit el is kedztem) + sporttal még tartható? Még azt is hozzá tenném, hogy sajnos anyai ágról szinte mindenki cukor beteg volt. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Rakk Erika válasza a IR témában

        Kedves Kérdező! Ilyen eredményt még nem láttam. Nem irja, hogy tulsulyos-e? Valamit itt elmértek, az biztos. Minimum 150 gr CH-t kell enni terhelés előtt napokban.Egyébként a Homa index számit igazán, ami az éhomi értékekből számolható. Az alapján nincs szüksége kezelésre.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 17., 18:56; Megválaszolva: 2019. május 07., 23:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: