gombóc ézés torokban

Tisztelt Doktornő! Kérdésem: egy hete folyamatos gombóc érzés van a torkomban, mintha belülről nyomná valami.Nagyon rossz, szinte elviselhetetlen. Antibiotikumot szedtem 1 hónapja, azóta minden nyálkahártyám ég, nyelvemtől a gyomromig.E tünetekhez kapcsolódott egyik napról a másikra ez a folyamatos gombóc érzés.Őszi vérvételnél néztek TSH -t, 3, 3 volt az értéke.Ez jónak számít? Állítólag reflux okoz gombóc érzetet, bár nem értem, hogy függ össze a savval...Esetleg érdemes lenne egy ultrahangot csináltatnom pajzsmirigy terén? A hajam észrevehetően megritkult ősz óta.Vannak hasmenéses panaszaim, vérnyomás, három éve tartó állandó fejzúgás.Válaszát megköszönöm.

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ez a TSH megfelelő. A nyaki uh hasznos lehet, de valóban reflux betegség is okozhat ilyen tünetet.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. december 30., 13:18; Megválaszolva: 2015. december 31., 14:55
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Mi az oka?
cytologiai beutalo.nyaki UH vizsgalattal mko-i pajzsmirigybenjobb oldalt inhomogen, b.o.rekeszes cystosus gobot irtak le, valamint a nyak jobb oldalan...
Totál thyreoidectomia utáni életmód
Üdvözlöm! Ez év márciusában távolították el a teljes pajzsmirigyemet papilláris carcinoma miatt. Augusztusban megvolt a I-131 terápia is 3700...
kezelt pajzsmirigy alul működés...
Kedves Doktornő! 2011.03.-hónaptól van pajzsmirigy alul működésem, amit a mai napig L-Thyroxin Henning 50mg-os tablettával kezelnek. A napokban derült...
Magas TRAK- ra kellene-e gyógyszert...
Tisztelt Doktornő! 7 hónapja jobboldali endocrin orbitophatiam van, 3 hónapja medrolt szedek, de a szemem állapota nem javul. Minden pajzsmirigy leletem...
Pajzsmirigy
Van egy 4 éves fiam csináltaknála pajzsmirigy vérvételt az első azt mutatta alulmüködése van most csináltak mégegyet erre a háziorvosunk csak anyit...