Mit jelent a lelet?

Tisztelt Doktornő! A következő lelet eredménye felől érdeklődöm. Azt látom, hogy egy eredmény nem jó, (atpo) , kérdésem az lenne, hogy ez mire utalhat. Hajhullás miatt küldött a bőrgyógyász ilyen vizsgálatra, a menstruációm 28-30 napra szokott megjönni, az első napokban barnás vérzés. Endokrinológus szakorvoshoz csak februárban tudok visszamenni az eredménnyel. TSH: 1.65 (0.27-4.20) FT3: 5.2 (3.1-6.8) FT4: 16.6 (12.0-22.0) Anti-thy per-antitest: 51.04 M (<34) Tesztoszteron: 0.70 (<2.86) SHBG: 96.0 (26-110) Cortisol: 387 (171-536) Tisztelettel: R.Réka

Dr. Fáklya Mónika válasza Autoimmun thyreoiditis témában

Tisztelt kérdező!

Ez a minimális aTPO antitest emelkedés nem okoz a pajzsmirigyénél működés zavart, így nem kell aggódnia. Hormonpótlásra nincsen szüksége. Táplálékkiegészítőként szekén szedése javasolható, egyéb teendő ezzel kapcsolatban nincsen. Követés jvasolható.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. december 21., 11:11; Megválaszolva: 2015. december 31., 14:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas Anti-TPO
Tisztelt Doktornő! 2001-ben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködés immunbetegséget. Azóta szedem az L-thyroxin gyógyszert. Jelenleg 25...
pajzsmirigy alulműködés terhesség...
Tisztelt Doktornő! A velemenyere lenne szuksegem. Pajzsmirigy alúlműködésem van. 2eve diagnosztizaltak a kislanyom szuletese utan 4honappal...
Pajzsmirigy UH lelet
Inzulinrezisztencia?
Vérkép és egyéb eltérések
Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt...