Mit jelent a lelet?

Tisztelt Doktornő! A következő lelet eredménye felől érdeklődöm. Azt látom, hogy egy eredmény nem jó, (atpo) , kérdésem az lenne, hogy ez mire utalhat. Hajhullás miatt küldött a bőrgyógyász ilyen vizsgálatra, a menstruációm 28-30 napra szokott megjönni, az első napokban barnás vérzés. Endokrinológus szakorvoshoz csak februárban tudok visszamenni az eredménnyel. TSH: 1.65 (0.27-4.20) FT3: 5.2 (3.1-6.8) FT4: 16.6 (12.0-22.0) Anti-thy per-antitest: 51.04 M (<34) Tesztoszteron: 0.70 (<2.86) SHBG: 96.0 (26-110) Cortisol: 387 (171-536) Tisztelettel: R.Réka

Dr. Fáklya Mónika válasza Autoimmun thyreoiditis témában

Tisztelt kérdező!

Ez a minimális aTPO antitest emelkedés nem okoz a pajzsmirigyénél működés zavart, így nem kell aggódnia. Hormonpótlásra nincsen szüksége. Táplálékkiegészítőként szekén szedése javasolható, egyéb teendő ezzel kapcsolatban nincsen. Követés jvasolható.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. december 21., 11:11; Megválaszolva: 2015. december 31., 14:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Magas Anti-TPO
Tisztelt Doktornő! 2001-ben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködés immunbetegséget. Azóta szedem az L-thyroxin gyógyszert. Jelenleg 25...
pajzsmirigy alulműködés terhesség...
Tisztelt Doktornő! A velemenyere lenne szuksegem. Pajzsmirigy alúlműködésem van. 2eve diagnosztizaltak a kislanyom szuletese utan 4honappal...
Pajzsmirigy UH lelet
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám az alábbi pajzsmirigy ultrahang leletet kapta. Sajnos javaslatot, és diagnózist nem tartalmaz , amit a háziorvos sem...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Hölgyem/Uram! Folyamatos súlyproblémáim miatt vettem igénybe dietetikus segítségét az elmúlt jópár évben kisebb-nagyobb sikerekkel. A...
Vérkép és egyéb eltérések
Kedves Doktornő. Küldtem Önnek ezúttal az egyéb leleteket is. Nem tudok különösebben előzményekkel szolgálni. Kb két éve voltam ezelőtt...