Magas Anti-TPO

Tisztelt Doktornő! 2001-ben diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködés immunbetegséget. Azóta szedem az L-thyroxin gyógyszert. Jelenleg 25 mikrogrammot szedek. Rendszeresen járok vérvizsgálatra, a leleteim mindig is rendben voltak. Egy héttel ezelőtt ismét elmentem vérvizsgálatra, és az alábbi eredményt kaptam: TSH: 4.39 mlU/l, FT4 15.46 pmol/l, FT3 5.92 pmol/L, anti TPO 179, 0 IU/mL. A kérdésem az lenne, hogy mire utalnak ezek az adatok. Nemsokára babát tervezünk a párommal, de ilyen eredménnyel félek, hogy nem lesz minden rendben a babával.Köszönöm segítségét!

Dr. Fáklya Mónika válasza Autoimmun thyreoiditis témában

Tisztelt kérdező!

Az autoimmun pajzsmirigy gyulladás, ami önnél is fennáll, romolhat és ekkor a szedett hormon adagját meg kell emelni. Az ön TSH értéke jelenleg nem optimális a babavállaláshoz, érdemes 2 alá szorítani, így én kis gyógyszeradag emelést javasolnék, de ezt mindenképpen beszélje meg a kezelőorvossal.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 22., 10:07; Megválaszolva: 2015. május 22., 17:44
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Mit jelent a lelet?
Tisztelt Doktornő! A következő lelet eredménye felől érdeklődöm. Azt látom, hogy egy eredmény nem jó, (atpo) , kérdésem az lenne, hogy ez mire...
pajzsmirigy alulműködés terhesség...
Tisztelt Doktornő! A velemenyere lenne szuksegem. Pajzsmirigy alúlműködésem van. 2eve diagnosztizaltak a kislanyom szuletese utan 4honappal...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon...
Pajzsmirigy biopszia lelet...