Az autoimmun betegség, okozhat hajhullást?

Tisztelt Doktornő! Az egy évvel ezelőtt kezdődő hajhullásom miatt lettem kivizsgálva, ahol a vérképem kimutatta: THS-5, 290 mIU/L, szabad T4-11, 75 pmol/L, szabad T3-6, 47 pmol/L, Anti-TPO-700, 9 U/mL. Ez miatt az értékek miatt Letrox 50 mikrogramm tablettát szedek 2015 februárja óta. Az augusztusi kontroll eredménye: THS-1, 38 mIU/L, szabad T4-18, 16 pmol/L, szabad T3-4, 80 pmol/L, Anti-TPO-600 IU/ml. A diagnózis: Euthyreoid állapot, chronicus autoimmun thyreoditis. Nyaki ultrahangom eredménye negatív. További kivizsgálások alapján a szervezetemben gyulladás nem található, viszont a hajhullásom még mindig tart. Az lenne a kérdésem, hogy az autoimmun betegségnek, illetve a magas Anti-TPO-nak van-e valamilyen befolyása a hajhullásra? Köszönöm Válaszát: Nikolett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hajhullás témában

Tisztelt kérdező!

Mivel a hormonszintjei rendben vannak, a hajhullásnak rendeződnie kell. Érdemes lenne vitaminokat pótolnia.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. szeptember 26., 12:11; Megválaszolva: 2015. október 02., 19:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hajhullás oka
Több éve hullik a hajam. Most már nagyon ritka, főleg a fejtetőn. Súlyproblémáim vannak. Keveset eszem, sokat mozgok, de a 165 cm magasságomhoz 84...
Brutális hajhullás
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kislányom 14 éves. Másfél éve volt egy betegsége: rosszindulatú pajzsmirigy daganat, minek következtében...
Erős hajhullás
Tisztelt Orvosok! Évek óta (min 8) erős hajhullással küzdöm, hol enyhül, hol erősödik. Mára már harmad annyi hajam maradt mint előtte. Naponta...
Progeszteron pótlás férfiakban
Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. Hajdúsítás volt a cél, amelyet meg szerettem volna valósítani. Az internetes...
Hormonzavar
Tisztelt Doktor Úr! Magánrendelésen csináltattam rákszűrést és fertőzésre kaptam kúpot. Más rendellenest nem diagnosztizált. Évek óta nagyon...