Inzulinrezisztencia vagy sem?

Kedves Doktor (nő)! Nemrég, derült fény panaszaim alapján inzulinrezisztenciára. Kicsit pattanásos, zsírosabb a bőröm és combbelsőnél van 1-2 erősebb, sötétebb szőrszálam. A nőgyógyász szerint policisztás jellegű a petefészkem, de a progeszteronértékem alapján van peteérésem/ovulációm. Nem vagyok elhízva, sőt kifejezetten vékony voltam, a diétától még jobban lefogytam (171 cm magas, 51 kg). Terheléses vizsgálaton voltam, amelynek eredménye a következő: éhomi glükóz: 4, 9 60 perces: 7, 2 120 perces: 4, 9 éhomi inzulin: 5, 7 60 perces: 82 120 perces: 28 Kontroll terhelésen is jártam már, akkor hasonló eredmények lettek, de a diéta, sport és étrendkiegészítő (Inofolic) ellenére rosszabb lett a 60 perces inzulinom: 115. Ez mitől lehet? Nagyon rosszak ezek az eredmények vagy gyógyszerrel megvan rá az esély, hogy jó legyen? Kb, mennyi idő után lenne tapasztalható a javulás? Babatervezés lenne a cél. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Dr. Rakk Erika válasza inzulinrezisztencia vizsgálat témában

Nem, nem inzulinrezisztens. Semmi tudományos alapja nincs a cukorterheléssel egyidőben ilyen gyakran nézegetett inzulinszintnek. Csak fogy az Ön vagy a TB pénze, ha arra csináltatta. ill mindkettő esetben az Ön pénze is fogy, mert TB-t Ön is fizeti.., Hogy állnak az egyéb hormonok a progeszteronon kivül. Mióta nem esik teherbe? Mióta szed Infolicot? A PCOS alapkritériuma az alábbi 3-ból kettő megléte: 1. a magas férfihormonszint ill ennek jelei (a kicsit zsiros bőr és az l-2 szőszál nem az...), 2.az anovulátio, vagyis nincs menstruáció ill peteérés(Önnél nőgyógyásza szerint van) 3. a petefészkekben látott számos kis ciszta Nos Önnél elvileg csak az utóbbi igazolható.

Megválaszolva: 2014. október 05.

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

3 pontos vércukor vizsgálati eredmények
Tisztelt Dokotor Úr/Dokotornő! Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi értékeim utalnak-e IR-ra: Glukoz éhomi: 4, 8 60 perces: 4, 7 120 perces: 5, 3 Inzulin: 5...
Inzulinrezisztencia mellett szükséges...
Tisztelt Doktornő! PCOS miatt végzett inzulinvizsgálat az alábbi eredményt adta: Inzulin: 5, 3mIU/L, Inzulin 60 perc: 45, 7 mIU/L, Inzuli 120 perc: 46, 2...
Inzulinrezisztencia terheléses...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Ma kaptam meg a cukor terheléses vizsgálatom eredményeit. Értékek: Éhgyomri vc: 4.2 mmol/l Éhgyomri inzulin: 2.9 mlU/l 120 perces...
Inzulin Rezisztencia?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermeklvállalás miatt vérvételen voltam melynek értékei a következők lettek: Inzulin 0 perces: 3, 9 60 perces: 28, 7 120 perces: 41, 8....
Inzulinrezisztencia és gyermekvállalás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemmel 2 éve gyermeket szeretnék. Több vizsgálaton vagyok már túl és több biokémiai terhességen. A napokban IR vizsgálaton vettem...
Inzulinrezisztencia szülés óta?
Tisztelt Szakértő! Szülésem óta (4 éve) küzdök túlsúllyal (kb 15 kg), amit szigorú diétával és mozgással sem tudok leadni. Már szinte mindent kivizsgáltak,...