Inzulinrezisztencia vagy sem?

Kedves Doktor (nő)! Nemrég derült fény panaszaim alapján inzulinrezisztenciára. Kicsit pattanásos, zsírosabb a bőröm és combbelsőnél van 1-2 erősebb, sötétebb szőrszálam. A nőgyógyász szerint policisztás jellegű a petefészkem, de a progeszteronértékem alapján van peteérésem/ovulációm. Nem vagyok elhízva, sőt kifejezetten vékony voltam, a diétától még jobban lefogytam (171 cm magas, 51 kg) . Terheléses vizsgálaton voltam, amelynek eredménye a következő: éhomi glükóz: 4, 9 60 perces: 7, 2 120 perces: 4, 9 éhomi inzulin: 5, 7 60 perces: 82 120 perces: 28 Kontroll terhelésen is jártam már, akkor hasonló eredmények lettek, de a diéta, sport és étrendkiegészítő (Inofolic) ellenére rosszabb lett a 60 perces inzulinom: 115. Ez mitől lehet? Nagyon rosszak ezek az eredmények vagy gyógyszerrel megvan rá az esély, hogy jó legyen? Kb mennyi idő után lenne tapasztalható a javulás? Babatervezés lenne a cél. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Anett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza inzulinrezisztencia vizsgálat témában

Nem, nem inzulinrezisztens.

Semmi tudományos alapja nincs a cukorterheléssel egyidőben ilyen gyakran nézegetett inzulinszintnek.

Csak fogy az Ön vagy a TB pénze, ha arra csináltatta. ill mindkettő esetben az Ön pénze is fogy, mert TB-t Ön is fizeti...

Hogy állnak az egyéb hormonok a progeszteronon kivül. Mióta nem esik teherbe? Mióta szed Infolicot?

A PCOS alapkritériuma az alábbi 3-ból kettő megléte:

1. a magas férfihormonszint ill ennek jelei (a kicsit zsiros bőr és az l-2 szőszál nem az...) ,

2.az anovulátio, vagyis nincs menstruáció ill peteérés(Önnél nőgyógyásza szerint van)

3. a petefészkekben látott számos kis ciszta

Nos Önnél elvileg csak az utóbbi igazolható.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. október 03., 16:57; Megválaszolva: 2014. október 05., 22:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Lábdagadás
Tisztelt Doktornő! Évek óta vizesedik a bokám, lábfejem. Leginkább menstruációs, és meleg időszakban, de előfordul ezektől függetlenül is csak...
3 pontos vércukor vizsgálati...
Tisztelt Dokotor Úr/Dokotornő! Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi értékeim utalnak-e IR-ra: Glukoz éhomi: 4, 8 60 perces: 4, 7 120 perces: ...
Inzulinrezisztencia terheléses...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Ma kaptam meg a cukor terheléses vizsgálatom eredményeit. Értékek: Éhgyomri vc: 4.2 mmol/l Éhgyomri inzulin: 2.9...