3 pontos inzulin rezisztencia teszt mit mutat?

Tisztelt Szakértő! Endokrinológus válaszát várom: Elmentem inzulin rezisztencia tesztre (3 pontosra), mely a következő eredményt adta (lásd levél vége). Az eredmények miatt a labor endokrinológushoz küldött, de a házi orvosom szerint nincs gond a lelettel, csak túl van misztifikálva a dolog. Családi kórelőzmény: apukám cukorbeteg volt (sajnos nem tudom, hogy 1 vagy 2 tipusú), anyukám már közel áll a cukorbetegséghez. Nekem a vizsgálatot a nőgyógyász javasolta, mert nagyon lassan gyógyul a méhszájsebem, és ennek hátterében állhat ez a gond is. Illetve természetgyógyász is javasolta az elvégzését. Kérdésem, hogy el kell e mennem endokrinológushoz vagy máshova az eredményeimmel! Ahogy a neten böngésztem a 120 perces inzulinom a rossz? Mert hogy annak jobban vissza kellett volna menni? Éhgyomri glucose 4, 8 mmol/l (ref.érték 3, 8 - 6, 0) 60 perces glucose 6, 6 mmol/L 120 perces glucose 4, 8 mmol/L (ref.érték 4, 1 - 7, 8) Inzulin 7, 6 mIU/L (ref.érték 2, 6 - 24, 9) Inzulin 60 perc 63, 0 mIU/L Inzulin 120 perc 42, 0 mIU/L Inzulin rezisztencia (HOMA index) 1, 62 (ref.érték Normális:<2 Valószínű:> 2.5 (felnőtt) Valószínű:>3.2 (gyerek és serdülő) Diabetes:>5.0) Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a inzulinrezisztencia vizsgálat témában

Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények rendben vannak. Sportoljon, kerülje a fehér kisztet és a curot, ezzel sokat tehet az egészségéért.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. április 03., 20:48; Megválaszolva: 2014. április 14., 19:32
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 éve szenvedek elalvási és átalvási zavaroktól ( szinte soha nem érzek álmosságot ). Másfél éve vannak extrasystolés...
Mellérzénység
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kb másfél éve ovulacio után érzékenyebbek a melleim, az utóbbi fél évben ez az érzékenység sokkal erősebb lett...
Vér eredmény értékelése
Tisztelt Főorvos Úr/Asszony! 3 db, 0,6 miliméteres nagyságú pajzsmirigy göböm van, amiből 2-ről 2019. májusban izotóp vizsgálat alkalmával...
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Kedves doktornő/úr! Egy éve diagnosztizáltak pajzsmirigy alulműködéssel. Kb 4 hónap (jan-ápr) 25 ug L-thyroxine szedése után 8-ról 4-re csökkent...