Inzulin rezisztencia értékek

Kedves Doktor úr, Doktor nő! Már 3 éve inzulin rezisztencia gyanú miatt folyamatos kontrollra járok (félévente). Épp most voltam vérvételen és megvannak az eredményeim. Sajnos jelenleg az orvosom nem elérhető, de én mindenképp szeretném tudni, hogy rendben van e. Eredmények: Glükóz evés előtt: 3.8 mmol/l Glükóz 120 perc: 3.5 mmol/l INZ-0: 9.46 uU/ml INZ 120:11.51 uU/ml Az orvosom korábban azt mondta ha most is rendben vannak az értékek, elhagyhatom a gyógyszert, mert közben egy éve már rendszeresen sportolok (heti 3x 1, 5óra edzés). Szeretném kérdezni, hogy ezek az értékek mennyire jók, szedjem e még a gyógyszert, vagy elegendő az egészséges életmód és a sport a jó eredmény fenntartásához? Nagyon köszönöm, A

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a inzulinrezisztencia vizsgálat témában

Kedves Kérdező! Alapelvem, hogy sosem a laboreredményeket, hanem magát a pácienst kezeljük. Ön egy hároméves folyamatról beszél, amit egy kollega kontrollál. Több adat is hiányzik, ahhoz, hogy én felelős véleményt mondjak. Pl. változott-e az testsúlya az életmódváltással? Rendben van-e a mensturációja? Egyáltalán, mi miatt indultak a vizsgálatok? Matematikailag ön most nem inzulinreziszens a Homa index alapján. De hangsúlyozom: a biológia nem matematika! A gyógyszerelést az Önt ismerő és kezelő orvossal kell megbeszélni.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. április 17., 09:22; Megválaszolva: 2014. április 21., 21:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése