Hormon labor

Tisztelt Főorvos Úr! Legutóbbi rendes menstruációm (május 28) után 41. napra gyenge nem igazán menstruációnak beillő barnázásom volt 4 napig. UH vizsgálat keskeny (nem mérhető) méhnyálkahártyát látott valamint normális szerkezetű és nagyságú ovariumokat (kicsi és 4-7 mm-es tüszőkkel) . Minden mást rendben találtak. Mivel gyermeket szeretnék, elküldtek hormon labor vizsgálatra, ami az előzőekben leirt gyenge pecsételő vérzés utáni napon történt me (de akkor már az a kis vérzés sem volt) . Eredmények a következők: (referenciaértékek is odairva) Éhgyomri cukor: 5, 4 (3, 6-6, 1) Cukor terheléses 60 perc múlva: 4, 4 (3, 6-6, 0) Cukor terheléses 120 perc múlva: 5, 3 (3, 6-6, 0) Inzulin normál érték: 12, 32 (2, 6-26, 00) Inzulin terh. 60 perc múlva: 21, 49 (2, 6-26, 00) Inzulin terh. 120 perc múlva: 23, 91 (2, 6-26, 00) HCG: 5.0 alatt (0-5.3) megjegyzésben:! FSH: 4, 4 (3, 4-33, 4) menses follic. fázis: 2, 5-10, 2 menses ovuláció: 3, 4-33, 4 menses luteális: 1, 5-9, 1 postmenop.: 23, 0-116, 0 LH: 13, 0 (0, 0-0, 1) orális fogamz.gátlás: 0, 7-5, 6 terhes: 0, 0-0, 1 ovuláció: 8, 7-76, 3 follicul.: 1, 9-12, 5 luteális: 0, 5-16, 9 postmenop.: 15, 9-54, 0 Prolaktin: 6, 9 (9, 7-208, 5) norm. érték: 2, 8-29, 9 terhes: 9, 7-208, 5 postmenp.: 1, 8-20, 3 SHBG: 27, 8 (26, 10-11, 0) norm. érték: 26, 10-110, 0 Thireothrop: 1, 511 (0, 55-4, 78) T4 szabad frakc.: 1, 25 (0, 89-1, 76) T3: 3, 31 (2, 3-4, 2) DHEA: 4, 62 (2, 68-9, 23) Ösztradiol: 55, 18 ovuláció: 63, 9-356, 7 follicul.: 19, 5-144, 2 luteál.: 55, 8-214, 2 Tesztoszteron: 1, 91 (0, 5-2, 6) Szeretném kérdezni T. Főorvos Urat, hogy van e valamilyen betegségre utaló érték ebben a laborban, amit kezelni kell azért hogy gyermekem lehessen.Vagy esetleg nem vészesek ezek az értékek és visszaállhat rendesen a ciklusom, a peteérésem és a menstruációm. Elő szokott fordulni ilyen egy nő életében hogy nincs semmi baja (UH, vizsgálat és labor szerint) , és mégis van ilyen "nemnormális ciklusa"? Válaszát előre is köszönöm. Klaudia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

Az ön értékei rendben vannak. Előfordul időnként ilyesmi bárkinél. ha ismétlődne, keressen fel nőgyógyászt.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 14., 17:13; Megválaszolva: 2012. július 19., 15:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Kedves Doktornő! Múlt héten jártam terheléses inzulinrezisztencia vizsgálaton, és a következőek az eredményeim: Glükóz: 5,1 Glükóz 60...
Szputnyik v oltás
Kedves Doktornő/Dotor Úr! Göbösödés miatt a pajzsmirigyem bal lebenyének egy részét el kellett távolítani. Ennek következtében alulműködés...
Lehet inzulinrezisztancia?
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! 33 éves, 170 centi, 60 kilós nő vagyok, gyerekvállalás előtt. Még 2020 elején jártam 3 pontos terheléses...
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Tisztelt Dr Fáklya Doktornő! Diagnosztizált pajzsmirigy alul működésem és Hashimotóm van. Alulműködés gyulladt pajzsmirigy miatt.Több éve...
Magas prolactin szint
Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Négy éve folyamatosan magasabb a prolactin értékem,mely 1000mlU/L -nél egyszer volt magasabb,általában 600...