Hormon labor

Tisztelt Főorvos Úr! Legutóbbi rendes menstruációm (május 28) után 41. napra gyenge nem igazán menstruációnak beillő barnázásom volt 4 napig. UH vizsgálat keskeny (nem mérhető) méhnyálkahártyát látott valamint normális szerkezetű és nagyságú ovariumokat (kicsi és 4-7 mm-es tüszőkkel) . Minden mást rendben találtak. Mivel gyermeket szeretnék, elküldtek hormon labor vizsgálatra, ami az előzőekben leirt gyenge pecsételő vérzés utáni napon történt me (de akkor már az a kis vérzés sem volt) . Eredmények a következők: (referenciaértékek is odairva) Éhgyomri cukor: 5, 4 (3, 6-6, 1) Cukor terheléses 60 perc múlva: 4, 4 (3, 6-6, 0) Cukor terheléses 120 perc múlva: 5, 3 (3, 6-6, 0) Inzulin normál érték: 12, 32 (2, 6-26, 00) Inzulin terh. 60 perc múlva: 21, 49 (2, 6-26, 00) Inzulin terh. 120 perc múlva: 23, 91 (2, 6-26, 00) HCG: 5.0 alatt (0-5.3) megjegyzésben:! FSH: 4, 4 (3, 4-33, 4) menses follic. fázis: 2, 5-10, 2 menses ovuláció: 3, 4-33, 4 menses luteális: 1, 5-9, 1 postmenop.: 23, 0-116, 0 LH: 13, 0 (0, 0-0, 1) orális fogamz.gátlás: 0, 7-5, 6 terhes: 0, 0-0, 1 ovuláció: 8, 7-76, 3 follicul.: 1, 9-12, 5 luteális: 0, 5-16, 9 postmenop.: 15, 9-54, 0 Prolaktin: 6, 9 (9, 7-208, 5) norm. érték: 2, 8-29, 9 terhes: 9, 7-208, 5 postmenp.: 1, 8-20, 3 SHBG: 27, 8 (26, 10-11, 0) norm. érték: 26, 10-110, 0 Thireothrop: 1, 511 (0, 55-4, 78) T4 szabad frakc.: 1, 25 (0, 89-1, 76) T3: 3, 31 (2, 3-4, 2) DHEA: 4, 62 (2, 68-9, 23) Ösztradiol: 55, 18 ovuláció: 63, 9-356, 7 follicul.: 19, 5-144, 2 luteál.: 55, 8-214, 2 Tesztoszteron: 1, 91 (0, 5-2, 6) Szeretném kérdezni T. Főorvos Urat, hogy van e valamilyen betegségre utaló érték ebben a laborban, amit kezelni kell azért hogy gyermekem lehessen.Vagy esetleg nem vészesek ezek az értékek és visszaállhat rendesen a ciklusom, a peteérésem és a menstruációm. Elő szokott fordulni ilyen egy nő életében hogy nincs semmi baja (UH, vizsgálat és labor szerint) , és mégis van ilyen "nemnormális ciklusa"? Válaszát előre is köszönöm. Klaudia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

Az ön értékei rendben vannak. Előfordul időnként ilyesmi bárkinél. ha ismétlődne, keressen fel nőgyógyászt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 14., 17:13; Megválaszolva: 2012. július 19., 15:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint