Megfelelnek a terheléses vércukor vizsgálat értékeim?

Szeretném megtudni jók-e a terheléses vércukorvizsgálat-értékeim. 06.20-i vizsgálat értékei: Klinikai kémia: Glukóz plazmából 0 perc 5.0 mmol/l 60 perc 6.0 mmol/. 120 perc 6.1 mmol/l Endokrinológia Inzulin 0 perc <2.0 mIU/l 60 perc 15.9 mIU/l 120perc 11.4 mIU/l 08.31-i vizsgálat értékek: Klinikai kémia: Glukóz plazmából 0 perc 4.4.mmol/l 60 perc 6.0 mmol/. 120 perc 5.7 mmol/l Endokrinológia Inzulin 0 perc 3.9 mIU/l 60 perc 33.7 mIU/l 120perc 13.9 mIU/l Az elmúlt három hónapban kétszer volt olyan rosszullétem ami hányingerrel szédüléssel homályos látással indult. Majd el kezdtek zsibbadni a végtagjaim és nagyon gyengének éreztem magam. Később nagyon nehezen vettem a levegőt és remegtem. Első alkalommal 2.1-es vércukrot mértek, második alkalommal megettem egy zacskó szőlőcukrot /10dkg/ ami nem használt; az akkor mért érték 6.7 volt. Az orvos étrendi szabályozást javasolt 50-15-50-15-30-10 gr. szénhidrátot egy napra elosztva. Szeretném megtudni az értékeim jók-e és a rosszuléteim lehetnek-e a cukortól vagy nem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terheléses vércukor vizsgálat témában

Tisztelt kérdező!

Cukorterhelés eredményeiben kóros eltérés nincsen. Az alacsony vércukor okozhatna hasonló rosszullétet, de akkor a szőlőcukor ezt megszüntetné. További kivozsgálást javaslok, mert az ok véleményem szerint nincs tisztázva. Belgyógyászt esetleg belgyógyász-endokrinológust keressen fel.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 05., 09:37; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 16:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...