Barrett nyelőcső?

T.DrÚr/nő A2011.03.07-én voltam gyomortükrözésen. A leleten azt olvastam, hogy a peristaltica végighalad a nycs..több hosszanti fibrines fekély a cardia 39cm-nél vanLazaaAZ vonal szabályoshelyzetű. A gyomorban nagymennyiségű viztiszta secrétum van. A lumen jóltágul..a peristaltica végighalad. A nagygörbületiredőzet vaskos ödémás.a corpus ny.hártyájahyperaemiás,. Az antrumban a nyhártya szintén hyperaemiás a nyh.-a polypoidszerűen ödémás. A pylorusszabadon átjárható. A bulbus lumen tágassága szabályos A nynyálkahártyájagranulált. Postbulbárisan szabályos Kerkring redőzet, lumentágasságés INversióban a fornix és a Is subcardiálisrégióny.h-a szabályos. A kérdésem: Mivel korábban barretoesophago-t diagnosztizáltak szövettan szerint Most holtarthatok? Fájdalmam nincs nem is volt.

Dr. Plósz János válasza Barett nyelőcső témában

Az endoscopos leírás alapján jelenleg Barrett-laesiót nem láttak, csak hosszanti felmaródásokat, fekélyeket. Ezek is jelentős eltérések, folyamatos gyógyszeres kezelést igénylenek, valamint rendszeres endoscopos és szövettani kontroll-t is.

Kérdés: 2011. március 19., 16:09 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 12:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hirtelen fellépő hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. A panaszom a következő: heti egy napon, hirtelen, semmiből...
Gyomorfekély/gyomorrák
Narancssárga nyálka
Vitamin elszinezheti a székletet?
Teszt kérdés