Chron betegség

Segítségét szeretném kérni: Párom 39 éves Chron betgségben szenved közel 20 éve és 10 éve ezelőtt egy életmentő műtéten esett át. Azóta jó állapotban van.Naponta az IMURANT 25MG -ot szedi.Probléma a széklettel kapcsolatban lenne. 2000-2009 ig a QUESTRAN POR 3g-ot szedte azóta QUANTALANT szedi. Magyarországon már egyik sem kapható, az EU-ból vonják ki az amerikai gyártó szerint. helyette a COLISTIRAMIN- t ajánlják, de 2010 szeptember óta nem megoldható a beszerzése. Kérdésem a következő lenne, Ön milyen szert tudna ajánlani, hogy a napi hasmenések száma ne haladja meg a 10-12-t, mert gyógyszer nélkül sajnos munkaképtelen. Az orvosok nem igazán hajlandóak segíteni.Próbáltunk kérvényezni, de hosszadalmas és eredménytelennek tűnik.2 kérvényt adtunk be és még mindig nem jött válasz. Az interneten olvasgatva találtam a chron betegségekkel kapcsolatosan információkat, de mivel nem vagyok orvos sajnos én már bármit beszedetnék Vele, csak tudnék rajta segíteni. Ha valamit tudna írni ezekről a gyógyszerekről (XALAZIN 250 MG, PSYLLIUM POR, LOPERAMID) , hogy alkalmazható-e nagyon megköszönném, mert egyre elkeserítőbb a helyzet. Napokban SMECTA port szedetek vele, hasmenések száma kicsivel kevesebb-már ez is haladás, de sajnos ezt sem szedhető hosszú távon. Nagyon köszönöm előre is válaszát!:) Üdvözlettel, Encsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Crohn témában

A napi 10-12 székürítés mindenképpen aktív gyulladásos bélbetegséget jelez. A napi 25 mg Imuran alacsony testsúly mellett sem kielégítő dózis. A Crohn betegség rendszeres gasztroenterológiai vizsgálatot, gondozást igényel, így azt javaslom, mielőbb keressen fel gasztroenterológiai centrumot terápiabeállítás, állapotfelmérés és további gondozás céljából.

Kérdés: 2011. január 22., 19:28; Megválaszolva: 2011. január 25., 12:07
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok