• Mesenterialis nyirokcsomók nagyobbodása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        isztet Doktornő! 17 éves fiamat folyamatos több hónapos hasmenés és erőteljes hasi fájdalom után küldték el végre UH vizsgálatra, mely szerint Chron betegséget állapÍtottak meg és erre kezdték kezelni, szteroidos infúzióval majd gyógyszerekkel (Medrol, Kálium, Salofalk). Ma kaptuk meg a CT eredményt ami nem igazolt Chron betegséget, nincs bélfal megvastagodás, a leírtak alapján elváltozások nincsenek, viszont azt írja, idézem: " Máj mérsékelten nagyobb, kontrasztanyag halmozása homogén. .......A mesenteriumban számos 10-13 mm nagyságú nyirokcsomó látható Szabad folyadék a hasban nem ábrázolódik" Vélemény Mérs fokú hepatomegalia , Megnagyobbodott mesenteriális nyirokcsomók. Engem ezek a nyirokcsomók aggasztanak, szeretnék tanácsot kérni Öntől, hogy miből eredhetnek. Több mindent olvastam a neten, hogy lehet fertőzésből, de lehet lymphoma is. Várom megnyugtató válaszát, hogy mit javasol a fiamnak milyen vizsgálatokat végeztessek, hogy tisztázzuk a megnagyobbodott nyirokcsomók eredetét. Ct leletet csatoltam levelemhez. Várom válaszát! Tisztelettel. Tóth Noémi

        WEBBeteg szakértő válasza a crohn témában

        A mérsékelten nagyobb, homogén máj nem aggasztó, de az 1 cm fölötti méretű nyirokcsomókat kórosnak tartjuk. A nyirokcsomó-megnagyobbodás oak tényleg fertőzés, gyulladás vagy lymphoma lehet. Ha hasmenéssel és hasi fájdalommal kezdődött a betegség, mindenképp szükséges széklettenyésztés (bakteriológiai és parazita-vizsgálat), vérvizsgálat (szerológiai vizsgálatok ritka kórokozókra), ezek negativitása esetén endoscopos vizsgálatok.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 27., 13:25; Megválaszolva: 2010. december 28., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés