Helicobacter a terhesség alatt

Vérvétellel helicobacter-fertőzést mutattak ki nálam, mivel azonban 6 hónapos terhes vagyok, azt mondta a háziorvosom, hogy majd csak a szoptatás után tudjuk megkezdeni a fertőzés kezelését. Kérdésem, hogy jelenthet-e valamilyen veszélyt ez a fertőzés a babára, és hogy tudom-e esetleg addig is valahogyan segíteni a gyógyulást (étkezéssel, gyógyteával, vitaminnal)? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a helicobacter témában

Nem szükséges aggódnia, a babának semmi baja nem lehet a szerológiai pozitivitás miatt (a helicobacter tulajdonképpen nem is direkten a szervezetben van, hanem a gyomornyálkahártya felszínén, anyákréteg alatt). Javaslom egyen gyakran, rendszeresen egyszerre keveset, kerülje a sénsavas italokat. Majd a gyermekágy időszakában érdemes egy helicobacter-kilégzési tesztet elvégezni. Ennek pozitivitása esetén érdemes eradicatios kezelésben gondolkodni.

Kérdés: 2010. augusztus 31., 20:33; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 15:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés