• Medrol szörnyű mellékhatásai Chron betegség mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nö/úr!

        Chor beteg vagyok már közel 10 éve.

        Szerencsére a 1 mütétem se volt. Olvastam a lapon a medrolról és hogy mellék hatásként vizesednek. Én igazábol nem ez miatt aggodok mert ez még könnyen elháritható.

        Én azt hallotam hogy a medrol szürke hájogot okoz ha sokáig szedjük, pontossan nem emlékszem hogy ezt mondták e de valamilyen szem betegséget.

        Meg hogy a csontokbol ki vonja a calciumot.

        Amit tapasztaltam hogy a fogaim csak ugy potyognak amiota szedem. És hiába szedek calciumot ez semmit nem változik. 24 évesen lassan ott tartok hogy fogakat kell csinálni és elötte semmi ilyen problémám nem volt.

        Lehetséges hogy ez a gyógyszertöl van?

        Vagy a betegségtöl?

        És hogy mi volna rá a megoldás?

        Elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a chron betegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A steroid-kezelés tartós esetben csontritkuláshoz vezet, a szervezet calcium-vesztése miatt, ez magyarázhatja a fogak lazulását, elvesztését. A Crohn-betegség (ha a vékonybél bizonyos szakaszai érintettek) felszívódási zavarral járhat, ami tovább ronthatja a calcium-anyagcserét. A szemészeti mellékhatásról én nem tudok, csak arról, hogy herpeszes szembetegség esetén nagyon óvatosan alkalmazandók (szaruhártya károsodás veszélye miatt). Megoldás a steroid terápia leépítése és elhagyása lehet. Ezt vagy gyógyszerváltással (budesonid:a májban teljesen lebomló, mellékhatást nem okozó steroid-származék), egyéb immun rendszert gátló szerrel (Imuran) vagy biológiai terápia alkalmazásával lehet elérni. Ezekről gondozó gastroenterológusával konzultáljon.

         Dr. Plósz János

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-11 17:43:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés