• Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm, kb egy hónapja küzködök székrekedési problémákkal, elmentem proctológushoz kb két hete ,írt fel kúpot és szűztea kapszulát. A kúp nagyon jó volt, beindította a dolgokat, kettőt használtam el összesen. Viszont utána ment a hasam egy pár napig. Most pedig újra elő jött a székrekedés. Mi lehet a gond? Tovább kellett volna használnom a kúpot? Hiába ment tőle a hasam? Üdvözlettel : Viktória

        Dr. Plósz János válasza a székrekedés témában

        Ha a kúp is hashajtó hatású, akkor a tartós használatot nem javasolnám. A természetes mód a folyadék- és rostbevitel fokozása (utimagfűhéj, zabpehely, étkezési korpa, lenmagörlemény,stb). valamint a rendszeres intenzív testmozgás. Addig, amíg ezeket sikerül rendezni, székletlágyító szerek segíthetnek (LAevolac szirup, Moxalole por) illetve ha maga a székürítés nehezített, Laxa-Clean mini-beöntés.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. március 23., 04:02; Megválaszolva: 2019. április 05., 07:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: