Hasnyálmirigy rák kizárása

Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és nagyon zsíros bűzösnek tünik a székletem továbbá sokszor pirosas a bőrom az alkarom körül, hastájékon szegycsont körül és nagyon viszketnek is ilyenkor ezek a tájékok. Olvastam az Interneten, hogy ez ezt hasnyálmirigyrák tünete is lehet. Az amiláz, lipáz értékem is magasabb, de a gasztroentologus azt mondta ez nem probléma és vissza fog menni. A hasi UH negative. Érdeklődnék, hogy van-e olyan vizsgálat amivel a hasnyálmirigy rákot ki lehet-e 100%-osan zárni? Vagy csak műtéti uton lehet ezt megálapítani. Úgy tudom a biopszia és a CT sem 100%-os a rákot kizárni? Javasolná egy CT vizsgálatát számomra? Köszönöm László

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy témában

Igen, bár semmi sem 100%-os, de a CT vizsgálat adhat plusz információt az eddigiekhez. Valamint érdemes lehet CA19-9 tumormarkert nézni vérvizsgálatból.

Kérdés: 2014. október 25., 18:20; Megválaszolva: 2014. október 26., 17:44
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasnyálmirigy laborértékek
Hasnyálmirigy?
Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi konzultációnk után (amelynek diagnózisa krónikus hasnyálmirigy) ismét panaszok jelentkeztek, ezért...
Valóban hasnyálmirigy gyulladásom...
Tisztelt Doktor úr! Év elején hasi panaszokkal kerestem fel gasztroenterologust! Puffadás gyomor felső részében fájdalom, lazább sárgás széklet....
hasnyálmirigy
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Egy elesés után a háziorvosomhoz fordultam, mivel a bal oldalon az alsó bordáknál hátulról kiinduló (majd előre is...
Lehet-e hasnyálmirigy probléma?
Tisztelt Cím! Egy hete végzett gyomortükrözés nyombélfekélyt állapított meg. Utána belázasodtam, majd tegnap laborvizsgálaton voltam. A vérben...