Hasnyálmirigy, epehólyag műtét

Tisztelt Doktor úr! 2 hete írtam Önnek Lipáz érték enyhe emelkedése, gyomorfájás étkezés megkezdése után.. Ön akkor azt mondta, gyomor-bélhurut miatt is lehet Lipáz emelkedés. Holnap lesz a hasi ultrahangom, de nagyon meg vagyok ijedve. Azóta a gyomor problémák jócskán mérséklödtek, csak a sav maradt. Erre 2 napja 10mg Quamatelt kezdtem szedni. Viszont mióta elmúlt a gyomorfájdalom, azóta a hátamon mindkét lapockám környéke szúrkál, fájdogál időszakosan. Sajnos tegnap éjjel is ez volt, és ezzel egyidőben a jobb bordaívem alatt. Epehólyagom 3.5 éve nincsen. Egyik kérdésem: epehólyag laparoszkópiánál "körül szoktak nézni" a szomszedos szervek irányába is, hogy rendben vannak-e vagy nem jellemző? Nagyon félek, hogy hasnyálmirigy betegségem van. Fogyni igazából talán 1 kilót fogytam 1 hónap alatt, viszont hízni sem hízok, pedig a korábbi évekkel ellentétben elkezdtem fehérlisztes, cukros dolgokat is enni, amiktől régen "napok alatt híztam 0.5-1 kg-ot is ". Most ezekkel együtt tartom a súlyom. Étvágyam van. Köszönöm

Dr. Plósz János válasza hasnyálmirigy témában

Laparoscopos műtétnél nagy körülnézésre nincs lehetőség. A hsnyálmirigyet hasi ultrahang vagy CT segítségével lehet megítélni (ha nem látnak eltérést, nem kell izgulnia miatta.

Kérdés: 2022. december 06., 07:15; Megválaszolva: 2022. december 06., 22:35

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Hasnyálmirigy és IR
Tisztelt Doktor Úr! Belgyógyászati vizsgálaton az orvos arra hívta fel a figyelmemet, hogy a hasnyálmirigyem kisebb a kelleténél: a test szélessége...
Hasnyálmirigy laborértékek
Hasnyálmirigy?
Tisztelt Doktor Úr! A legutóbbi konzultációnk után (amelynek diagnózisa krónikus hasnyálmirigy) ismét panaszok jelentkeztek, ezért...
Valóban hasnyálmirigy gyulladásom...
Tisztelt Doktor úr! Év elején hasi panaszokkal kerestem fel gasztroenterologust! Puffadás gyomor felső részében fájdalom, lazább sárgás széklet....
Hasnyálmirigy rák kizárása
Tisztelt Dr Nő, Úr! Hasnyálmirigy enzim hiányt álapítottak meg nálam amire Kreont szedek. Nagyon sokszor érzem, hoyg az emésztés nehézkes és...