gyógyszer csökkentés

tisztelt dr.úr! kb fél éve chron beteg gyanús vagyok, azóta szedem a budenofalk, illetve pentasa retard3mg gyógyszereket, kérdésem az lenne, hogy a budenofalk 3X1 szedése helyett, 2x1 et beállíthatok e magamna.mivel én javulást nem látok.véleményére számítok, azért is mert a kezelő orvosomtól nincs merszem ezt megkérdezni, attól félek hogy,..........

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza Crohn témában

Kedves Kérdező!

Ilyen kezelést akkor szoktunk alkalmazni, ha tudjuk, hogy Crohn-betegségről van szó és nem gyanu esetén. Ettől függetlenül mindenképp azt javasolom, hogy beszélje meg a gyógyszermódosítást a kezelőorvosával annak ellenére, hogy nagy problémát nem fog okozni a 2x1 dózisra csökkentés. Ha a szerek nem hatásosak, akkor további vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, hogy mi is a baj, illetve azt hogy kell kezelni.

Kérdés: 2012. október 23., 01:03; Megválaszolva: 2012. október 26., 08:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Crohn, vérzés megszüntetése
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2018 nyarán diagnosztizáltak nálam crohn betegséget. Véres széklet és hasi fájdalom voltak a tünetek. Azóta szedem a...
Crohn-betegség
Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt Crohn betegséget diagnosztizáltak nálam. Jelenleg enyhék a tüneteim, néha fájdalmat érzek a hasam bal...
mitöl van
Jo napot! 3hete gyomor görcsöm van, és felvagyok puffadva, az etvagyam csökkent, ezenkivül nincs mas panaszom.De ezek a görcsök pár masodpercesek, de...