Crohn betegség: végezhetek testi edzést?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fél éve állapították meg, hogy Crohn beteg vagyok, jelen pillanatban is 48mg Medrolt és 100mg Imurant szedek. A szteroidnak köszönhetően most nem érzek fájdalmat és gyulladás sincs a szervezetembe a vérképem alapján. A kérdésem az lenne, hogy végezhetek-e valamilyen testi edzést, gondolok itt fekvőtámaszozásra, felülésre és még további gyakorlatokra. A szteroid miatt feljött néhány kiló és szeretném leadni valahogy, csak nem tudom, hogy mennyire szabad ebben a betegségben megerőltetni magamat. Másik ami miatt érdeklődnék, hogy mennyire nem javasolt az alkohol fogyasztása illetve a dohányzás ezen gyógyszerek, illetve a betegség mellett? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza Crohn témában

Kedves Kérdező!

Erőnlétének megfelelő fizikai aktivitást nyugodtan végezhet. Alkohol fogyasztása nem nagyon javasolt a gyógyszerek mellett, a Crohn-betegség mellett a dohányzás pedig tilos, mert könnyen fellobbanthatja a betegséget.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 09:19; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 09:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás