Zselés nyálka glicerintől?

T. Webbeteg! Ezúton kérdezném, hogy glicerines kúp használata utáni második székelésnél is lehet zselészerű, barnás nyálka a székletben (nem a felületén, hanem benne)? Jópárszor előfordult már, de nagyon minimális, alig észrevehető mennyiségben, most viszont én elég "soknak" találtam. Az utóbbi időben szinte minden nap laza székletem volt (általában reggel, kávé után, de nem feltétlen éhgyomorra) , majd egy ideje használtam a Normafloret, így az állag nagyjából "normalizálódott". Egy ízben használtam glicerines kúpot, majd ezután jelentkezett a fenti probléma. Lehet, hogy a folyamatosan szedett probiotikum, esetleg a kúp okozna ilyen "tünetet"? Utánaolvastam a neten és eléggé megijesztett, amit ezzel kapcsolatban olvastam. Nemrégiben néztek teljes vérkép, ahol eltérést, csillagos "dolgot" szerencsére nem találtak. Mindez ellenére lehet komoly baj tünete is a fenti jelenség? Nagyon meg vagyok ijedve. Korábban aranyerem is volt, mostanság is érzek néha valami pattogás-szerű dolgot a végbélnyílás környékén és néha a hasamban is. Főleg a bal lengőborda környékén, de oldalt...olyan, mintha letapadt izom pattogna. Elnézését kérem a hosszúra sikeredett levélért, de a háziorvoshoz nem merek elmenni ezzel a problémával, nem is hiszem, hogy komolyan venne. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza nyálka témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetért természetesen a glicerines kúp a felelős. A leírt emésztőrendszeri problémák leggyakoribb oka a rendszertelen és nem megfelelő étkezések. Vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki a bevitt összetevőket. Az egyszerű szénhidrát arányát kell csökkenteni. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Folytassa a probiotikus kúrát és minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2012. június 26., 16:37; Megválaszolva: 2012. június 27., 23:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut