Komplex probléma

Üdvözlöm! Én írtam önnek pár napja a komplex emésztőrendszeri problémámmal kapcsolatban, ajánlotta az itopride nevű szert, viszont nekem cerucalt írtak fel hányás csillapítónak, ami ugyolvastam hasonló, de meg nem mertem bevenni, helyettesithetem vele? Illetve, hogyan kellene ezt szedni alkalomszerűen vagy kúraszerűen és meddig? Vagy inkább próbáljam meg feliratni az itopride-t az biztonságosabb? A progastro 825-t már elkezdtem. Iberogastot folytatom étkezések előtt. Jelenleg a nutridrinket próbálom még inni, hogy ne fogyjak tovább, de van, hogy ez is nehézkesen megy le. Az evést még tovább nehezítik a sűrű fejfájások/szedelgesek. A quamatelt abbahagytam mert úgy éreztem szekrekedesem van tőle. Érdekes ez a helyzet mert világ életemben jó étvágyú voltam kis túlsúllyal most meg le vagyok fogyva durván nincs étvágyam és pár falat és tele vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza Itopride témában

A Cerucal szedése a lehetséges mellékhatások miatt tartósan (10-14 napon túl) nem javasolt. Az Itopride viszont folyamatos terápiaként alkalmazható, sőt, így is kell használni (esetileg 1-1 tabl. bevétele nem eredményes, legalább 2-3 hetes szedés szükséges a hatásmaximum eléréséhez).

Megválaszolva: 2024. május 01.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Keserű szájíz
Tisztelt Doktor Úr, több éve reflux miatt szedtem savcsökkentő gyógyszereket, majd epehólyag és gyomorpolip műtét után Rabemant, Gelbrát, Motiliumot, majd...
Meddig szedjem a probiokiumot és...
Jó estét. Vékonybél diszbakterózist állapitottak meg jelenleg, régen is ez volt 5 éven keresztül. Normix kúrát kaptam és Itopridet 2évig jól elvoltam, most...
Véres Széklet?
Tisztelt Dr. Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy mostanában párszor volt véres székletem. Az első véres székletem 4éve volt egyszer, akkor nem...
Sibo, fogyás
Tisztelt dr. Plósz János! írtam már korábban Önnek. 4 éve nagyon sok protonpumpagátlót szedtem, utána kezdődött napi 8-10 vizes hasmenés folyamatos fogyás a...
Dyspepsia, reflux
Tisztelt Doktorúr! A 8-án írt levelemhez még annyi kérdést feltennék, illetve azt mondta nekem, a Noacidot közvetlen étkezés előtt kell bevenni. Nos, én...
Nyelőcső probléma, szorítás
Tisztelt Dr úr! 4 hónapja egy reflux műtét +rekeszizom rekonstrukción estem át, voltak klasszikus refluxos tüneteim, amik elmultak (gyomorégés ,...