Divertikulitisz

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 1-2 hónapja tartó bal alhasi fájdalommal (láz nem volt) fordultam nőgyógyászomhoz. Ő nem látott semmit az UH-on, de a vérvétel kimutatta a gyulladást. Divertikulitiszt mondott - mint valószínű betegség, s felírt Sumamedet. Csak itthon olvastam, hogy milyen diétát kellene betartanom az antibiotikum beszedése mellett, erről nekem nem szólt semmit az orvos. Mivel ma veszem be a 4. tablettát a 6 darabos dobozból, már gondolom késő.. Vajon van esély, hogy így is elmúlik a betegség? Ha nem, kihez forduljak, elég, ha a háziorvossal feliratok még egy dobozzal és akkor elkezdem az evésmentes diétát? Ma kipróbáltam, hogy csak krumplit eszek, de sajnos azt sem bírtam sokáig, nem tudom hogy menne egy napig a teljes koplalás... Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel, Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza diverticulitis témában

Első körben a diverticulitis ugyan bal alhasi fájdalommal jár, de fiatalkorban ritka, így inkább fertőzéses bélhurutra gondolnék. A diéta pedig nem teljes koplalást jelent, hanem rostmentes étrendet, a panasz fennállásának idejére. Javaslom, fogyasszon pre- ás probiotikumokat, egyen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset. Ha panaszai nem szűnnek, érdemes széklettenyésztést végeztetni.

Kérdés: 2012. május 06., 17:55; Megválaszolva: 2012. május 07., 17:29
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut