Félelem a betegségektől

Kedves Dokorúr 1 hónapja fájt a hasam bal oldala.Volt kis puffadás és laza széklet Akkor a háziorvos normixot javasolt. Volt negatív széklet vér teszt. Normixtól javultak a panaszok. Aztán 3 hétre rá újra elkezdődött. Olyan érzésem volt ,hogy gyulladás van bennem. Akkor felírtak 2 antibiotikumot egyik a cifram a másik már ki lett vonva a forgalomból.Azt elkezdtem szedni. Privátba elmentem ultrahangra. Ahol 2-3 enyhe diverikulumot találtak. De a panaszaim nem szűntek meg. Nem nagyon de a hasam fájdogál mindig különböző helyen van mikor bora ív alatt van amikor lent. Székletem nem híg,de picit gyakoribb főleg étkezés után. Talán picit sárgás bár nem tudom mi számít annak? Párom szerint nem az (nem citrom sárga de nem is sötét barna.) Talán a papíron látszik sárgásnak .Az étvágyam kicsit gyengébb,diétázgatok és kevesebbet eszem így fogytam kb 4 kg -tElső kérdésem ez jelenthet valamit ,hogy kb 2 hét alatt ez nem gyógyúlt? A másik ami miatt aggódok,hogy a hasnyálmirigyem nem e lehet e érintett a kérdés azt az UH látja ,ez megnyugtató? Vagy tünetek utalnak arra? csatolom a leletet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza diverticulitis témában

Az első panaszt lehet, hogy a diverticulum gyulladása okozta, ez meg is szűnhetett a Normix hatására. Szerintem ez ezt követő tünet már inkább az antibiotikum okozta bélflóra-megváltozás miatt jelentkezhet. Sajnos csatolmány már hozzám nem ért el, így az ultrahangról nem tudok nyilatkozni, de a panaszok nem jellemzőek hasnyálmirigy-problémára (ha ez továbbra is felmerül, hasi CT képes jól megítélni a hasnyálmirigy képét). Érdemes lehet a probiotikumot tartósabban (1-2 hónapig) használni, akár többféle készítményt kipróbálni, enni gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, sok folyadékot fogyasztani valamint a rostbevitelt fokozatosan emelni. Diétában a nagyon fűszeres-csípős ételeket illetve az aprómagvasokat érdemes kerülni.

Kérdés: 2021. március 23., 22:40; Megválaszolva: 2021. március 24., 12:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás