• esés következményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Egy külföldön élő aggódó édesanya vagyok, aki nem tud szakorvoshoz fordulni, ezért kérem email-ben a tanácsát.
        Kisfiam 20 hónapos, egészségesen fejlődik, termetét és tanulását illetően.
        Sajnos szülői mulasztásomból háromszor esett le eddig a magasnak mondható felnőtt ágyunkból. 6 hónaposan, 8 hónaposan és 10 hónaposan. Nem tudom magam túltenni a felelőtlenségemen, csak imádkozok hogy ne legyen következménye. Aggódásom a kisfiam viselkedésének is betudható. 3-4 hónapja kezdte el vakarni a kisfejét a füle feletti területen. Először csak az egyik oldalt figyeltem meg, aztán néha a másikat is kaparja, elég erősen. Általában alvás közben, álmában. Hajat vágtunk, mosom, öblítem rendszeresen, hogy kizárjuk a haja miatt vakarózik.
        Érezhet-e zsibbadást, vagy egyéb tünetet - ha az eséseknek komoly következményei voltak? Nyáron utazunk Magyarországra, ahol szeretném elvinni komoly vizsgálatra. Melyiket ajánlja a Doktornő, MRI, koponyartg?
        A két füle mögötti csonton születése óta zsírcsomó található, ami azóta egy kis mértékben nagyobbodott. A doktorunk azt mondta veszélytelenek, csak figyeljem a méretváltozást. Okozhat ez valami gondot, vagy esetleges viszketést?
        Kérem válaszoljon egy sokat aggódó édesanyának! Köszönettel, Baloghné

        WEBBeteg szakértő válasza a esés témában

        Tisztelt szülő!

        Véleményem szerint semmi köze nincs az eséseknek a leírt tünethez. Ha az esés komolyabb gondot okozott volna, még akkor 48 órán belül idegrendszeri tüneteket produkált volna a kicsi. A fenti viselkedés lehet rossz szokás, vagy valamilyen bőrérzékenység. Sampont nem váltottak mostnában? Vagy esetleg sapka, stb.? A füle mögött, érzésem szerint kis nyirokcsomó található, ami ha szépen elmozdítható és nem nagy nem gond. Ez is valamilyen fejbőr hámsérülés (pl. a vakarás miatt) következménye szokott lenni. El fog múlni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-18 17:28:16; Megválaszolva: 2010. március 18., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: