Mit tehetek ezen kívül?

Tisztelt Dr Úr/Nő! Két csípő műtéten és egy térdműtéten estem át és ezen kívűl pajzsmirigy alulműködésem van, magas vérnyomásom. A vérnyomást nagy nehezen beállították, most 160 körüli, a pulzusom átlagban 43. 2 éve voltam a szívem miatt kardiológusnál és a gyógyszerek szedése óta 6 kg-ot híztam. Már kevesebbet is eszem és több zöldséget, de kétségbe ejtően gyarapodok. Azelőtt normál volt a súlyom a magasságomhoz. Tornáztam régen minden nap, a műtétek miatt már egyre nehezebb. Már mindent kihíztam, kétségbeejtően nehezebb a mozgás számomra. A szívem nehezen bírja, a pajzsmirigyem miatt sokat fulladok. Ráadásul 20 éve a lég és nyelőcsövem félig le van bénulva. Kérem szépen a tanácsukat! Köszönet!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a többszervi megbetegedés témában

Kedves Kérdező! A leírt panaszok, tünetek, így az alacsony pulzus és a hízás a pajzsmirigy alulműködés miatt is lehet. A szedett gyógyszerek között nem tesz említést a pajzsmirigy hormonpótló szedéséről. Másrészt a Bisoblock helyett a vérnyomására más gyógyszer szedését javasolnám, mivel ez is csökkentheti a pulzusszámot. Beszélje meg kezelőorvosával a problémát, aki a leletek, TSH, T4 érték alapján a megfelelő kezelést beállítja.

Kérdés: 2014. június 05., 07:03; Megválaszolva: 2014. június 06., 12:56
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy ?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség