Stroke után hízás

Üdvözlöm! Kb egy éve stroke-os lettem, fél évig kórházban voltam. Utána kb 4 hónap alatt 7 kg-ot híztam, melyet nem tudok menni. Tudok menni, napi 2-4 km-et, bár lassabban s egyben ülőmunká végzek itthonról. Vigyázok az étkezésre, de egy grammot sem fogytam. Mi lehet ennek az oka? Jelenleg 162 cn és 75 kg vagyok, a hasam megnőtt. Én napi 1000 kcalóriát lőttem be - eddig 1200 at, jó lenne így? Vagy mit tegyek, mire vigyázzak? napi 2l folyadékot iszom. Köszönöm válaszát.

Irinyi-Barta Tünde válasza Stroke után témában

Kedves Kérdező! Sajnos a bevitt kalória nem elegendő. A szervezet napi tápanyagigényét az 1000 kcal bevitt mennyiség nem elégíti ki, önmagában az energia szegény táplálkozás nem vezet fogyáshoz. Az étrend megreformálása célszerű, el kell hagyni a fehér kenyeret, pékárukat, helyette teljes kiőrlésű termékeket kell választani. Édességek, cukros italok, zsíros ételek, úgy mint zsíros húsfélék és tejtermékek, tojás, szilárd zsírok fogyasztása és felhasználása szinten nem javasolt. A terápia részeként bizonyára javasoltak Önnek bizonyos testmozgásokat, mint például a séta, könnyű házimunka mindennapos végzése, lépcsőzés, tehát mindenképpen a fizikai aktivitás fokozására kell törekedni. Lassan, kitartó munkával valószínűleg kb 3-4 hónap alatt fog eltűnni a felszedett súlyfelesleg.

Jó egészséget kívánok tisztelettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2020. szeptember 23., 15:23 ;Megválaszolva: 2020. szeptember 30., 23:21
Kérdések és válaszok: Elhízás
Vérkép [LDH, GPT, GGT]
Pajzsmirigy?
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség