Pajzsmirigy ?

189 cm vagyok és 120kg. Nagyon elegem van abból, hogy nem tudok lefogyni. Naponta 2000kcal alatt van a bevitelem, (naplózom) 1,5 órát kardiózok heti 3 nap, 2 sulyzós edzés, és minden nap 30 percet szaunázom. Nem fogyok egy dekát sem. Voltam pajzsmirigylabor vizsgálaton, a következő eredményeim születtek: Tsh: 2,105 uIU/ml FT3: 5,72 pmol/l FT4: 11,59 pmol/l Anti-thyreoglobin: <0,9 IU/ml Anti-TPO: 1,0 IU/ml megj.: ZRT.ASZ:9279 Multivitamin, magnezium, szelén, cink es krom szedése mellett. Állítólag az Usa mértékek szerint ez nagyon rossz, cink es szelén szedêse mellett. Minden táplálkozásról szóló könyvet elolvastam, az edzőm szerint az elmúlt egy hónapban 6 kilot kellett volna fogynom, ugyhogy ő fel is adta. További tünetek: hideg végtagok, zsibbadàs, ingerlékenysêg, hidegérzékenység, fáradtság, rendkívül gyakori puffadás, rossz alvás, yarocennel alszom, nelkule el sem tudok már aludni. Cukros uditoket meg sem tudom inni, mert szaraz lesz a szám, Világ életemben csak drasztikus koplalással tudtam csak fogyni, de az most kivitelezhetlen. A teljes kiörlésű alacsony ch és társai történetek sajnos nem működnek, csak a koplalás. 2 hét alatt egyszer próbaként ugyan azt ettem, mint a 62 kilos párom. Ő ugyanennyi maradt, én hiztam 0,5kgot. Szoval valami nagyon nincs rendben és végérvényesen elegem van. Időpontkérés erre az évre szinte pedig már lehetetlen, a privát is mind tele van.

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza a pajzsmirigy fogyás témában

Kedves Kérdező! A fogyáshoz úgy, mint a hízáshoz is, sok időre van szükség, kérem ne adja fel a célját. Kitartó munkával be fog indulni a testtömeg-csökkenés. Az étrendjéről keveset ír, jó lenne tudni pontosan, hogyan épül fel a diétája. A laboreredmények kiértékeléséhez szükség lenne a referenciatartományokra, ugyanis nem mindenhol egységesek. A házi orvosa bizonyára tett iránymutatást. A pajzsmirigy alulműködés jellemzői a lelassult anyagcsere, ennek következtében gyenge általános állapot, kedvetlenség, emésztési panaszok, depresszió, amelyekről Ön is ír. Mindenképpen személyes konzultációt javaslok szakorvossal, aki a pontos adatok, kórelőzmények ismeretében javasolja a szükséges gyógyszeres terápiát. Mindezek után sikeres és tartós fogyás válik elérhetővé zsírszegény diéta és rendszeres fizikai aktivitás mellett. Kitartást kívánok tisztelettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2020. október 08., 21:52; Megválaszolva: 2020. október 19., 22:29
Kérdések és válaszok: Elhízás
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség
Mitöl dagad be a lábam?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 60 éves, nyugdíjas nő vagyok, 158cm magas és 130kg. Magas vérnyomásomra évek óta szedek gyógyszert. Nem rég, körülbelül...