• Laborértékeim aggaszatnak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Többször voltam már felfázva, vesegyulladásom is volt, és 4hónapja szültem. Voltam vérvételen, mert már hosszú hónapok óta izzadok éjszaka, és megint nagyon felfáztam. Értékeim: wbc4,84 ref.tart.5-10 lym40,8 ref.tart25-40 se koleszterin 6,45 ref.tart. 3,9-5,2 koleszt.HDL-C1,97 ref.tart. 0,86-1,4 se foszfor 1,57 ref.tart 0,86-1,45 Engem a foszfor érdekel a legjobban, hogy mitől lehet magas, összefügg-e valami a vesével. Mindenre a háziorvosom semmit nem mondott.... A koleszterinemet sem értem, nem vagyok elhízva sőt, mostanában fogytam is. Köszönöm a választ!

        Dr. Pataky Nóra válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Laborjában a foszfor szint kis mértékben emelkedett, aggodalomra nincs ok.Ez utalhat a veseműködés zavarára. A koleszterinszint emelkedés oka lehet familiáris eredetű is(örökletes). Bíztató, hogy HDL koleszterinje(jó koleszterin)emelkedett.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 31., 18:00; Megválaszolva: 2011. április 06., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Vérvételen voltam, és minden jó lett, kivéve 3 értéketŰ: GOT: 620 GPT: 168 LHD (ismételve, higítva): 5472 A vizelet negatív, az üledékben kevés baktérium megjegyzéssel. Voltam éves szűrésen pont 2 hete (teljes has, kismedence, máj,...
        Tisztelt Doktor Út! Missed ab mútétem volt a 9. hétben. A szövettan makroszkópos leírás: Összmennyiségben mintegy 6 cm3-nyi szürkésfehér szövetet is tartalmazó nagydarabos kaparék, 1 kazetta nem egész. Mikroszkópos leírás: Vérbe...
        Tisztelt Doktor úr! A havi menstruációm átlag 26 napig tart, ezt követi egy pár napos, maximum egy hetes szünet. Az erős vérzés nagyjából 3-4 napig tart. Ezen felül a menzesz időszakának fele gyengébb vérzésből, másik fele a barna...
        Tisztelt Doktor úr! Az lenne a problémám hogy volt egy idegen test érzés a torkomban amely allergiás tünetekkel kezdődött,orrdugulással sok tüsszentéssel.Elmentem a háziorvoshoz írt Nurofen gyulladáscsökkentő gyógyszert és orrcseppet.Pár...
        Tisztelt doktornő Fél éve kezdődtek a panaszaim bal oldali bordafájással ami la lapocka és a gerincembközé is benyilal.Majd egy 5cm-es kis duzzanat jelent meg a szegycsontom alatt.Bal hónaljamban megnagyobbodott a nyirokcsomóm.Orvos szerint nem...
        Tisztelt Dr Úr. Korábban leveleztem önnel hasi panaszokkal, széklet változással kapcsolatban, amivel felkerestem a helyi sztk kirendeltséget is itt kaptam időpontot vastagbéltükrözésre. Ám én arra jutottam szeretném ezt elvégeztetni inkább...
        Jó napot kívánok! PCOS beteg vagyok és inzulinreziszteciám is van vagy is egy évvel ezelőtt most már átalakult cukorbetegséggé 1 hónapja szedem a metformin-t napi 2*1000mg-ot mellette diétazom és mozgok is kezd beállni a cukrom napközben...
        Kedves Webbeteg, 25 éves férfi vagyok, 18éves korom óta ülő, irodai munkát végeztem, jelenleg fizikait, mely soran 20-40kg-okat emelgetek. Közel egy éve rendszeresen jelentkezik deréktáji fájdalom bal oldalrol, valamint lágyéktáji szúró...
        Kedves Doktor Úr! 41 éves nő vagyok, egészséges életmódot folytatok. Egyedüli gyógyszer amit szedek az a Nexium, már nagyon sok éve. Soha egy korty alkoholt nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom és semmilyen téren nem élek kicsapongó...
        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! Megérkezett a mai nap folyamán a labor eredményen, ahol az alábbi értékek kerültek csillagozásra. TSH : 4,226 mIU/L Szabad T3 : 6,92 pmol/L Neutrofil :39,70 % Limfocita : 50,60 % Érdeklődni szeretnék, hogy ez...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
        Olajozott fültisztítás
        A túlzott fülzsír termelődése fülzsírdugó kialakulásához vezethet. (x)
        A ginzeng és ginkgó hatása
        Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
      • Infografika és videó
      • Hirdetés