• Vérvételi eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő! Kérdésem az lenne hogy a kislányom 4 éves és volt neki egy hete labor vizsgálata ma i nap folyamán kaptuk meg az eredményt és van ami sok van ami kevés neki a vérében ez a labor vizsgálat immunrendszer megerősítéséhez kellett de az eredmény aggaszt amíg nem tudom hogy még is mit jelent!Ami több lett vagy kevesebb azt leírnám és ha megtudná mondani hogy ez jó-e vagy sem vagy is hogy van -e valami gond?Tehát:HCT:0,35-0,45 kislánynak lett ez 0,34 L/L,MCV:80,00-97,00 ez lett 72,90fL ,RDW-SD:37,0-54,0 ez lett 35,9,fL Neutrophyl:0,32-0,54 ez lett 0,28 ,L/L Eosinophyl:<0,03 ez lett 0,04 L/L Monocyta:0,02-0,05 ez lett 0,08L/L , Lymphocyta:0,38-0,50 ez lett 0,59L/L Köszönöm a segítségét mielöbbi válaszát várom!

        Dr. Molnár Anna válasza a laboreredmény témában

        Kedves Édesanya! Az Ön által megküldött laborleletek értelmezése elég nehézkes, összetartozó adatokat (ez esetben vérkép paramétereket) kiragadva nem, csak együttesen lehet értelmezni, mert „minden, mindennel összefügg”, a „felkiáltó jelesek, az eltérés nélküliekkel”. Fontos a korábbi eredményekkel való összehasonlítás, az értékek dinamikájának változását látni kell. Laboreredményeket tünetek nélkül nem helyes értelmezni. Megnyugtatásképpen írom, hogy a kiragadott eredményekben észlelt eltérés egyike sem szignifikáns, azaz nem jelentős!!! A gyermekkori referencia („normál”) tartományok nem azonosak a felnőttkoriéval, a megküldött eredmények a kislánya életkorában élettaniak.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 18., 11:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés