• Mit jelent?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! 58. évében járó férjem laboratóriumi leletén pajzsmirigy hormon értékek közül az alábbinál jelentősebb eltérés van: TSH (szuperszenzitív meghat.) 5, 330 (normál értéknek 0, 271-4, 2000 van feltüntetve ) Valamint nyakának 2 oldalán egy idő óta vöröses elszíneződés van, ami szerinte nem a borotválkozástól van.-és ez nagyon aggasztja. Továbbá klinikai kémiai labor eredményei között AST menny.meghat-nál 206 lett eltéréses értéknek jelezve. Köszönettel:

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Asszonyom!

        Amennyiben a pajzsmirigy szabadhormon-szintek normál tartományban vannak, akkor férjének szubklinikus pajzsmirigy alulműködése van, mely bizonyos estekben kezelést is igényel, de minden esetben kontrollálandó. Emiatt endokrinológus vagy háziorvos felkeresését javaslom. A bőrön levő piros folt oka lehet irritáció, allergia, fertőzés, sajnops ennyi információ alapján, látatlanban nem lehet véleményt mondani. Az AST annyit jelez, hogy a szervezet ellenanyagot termel a Streptococcus baktérium ellen, mindig a kísérő panaszok, leletek függvényében értékelendő, illetve akkor jelent akut betegséget, ha szintje nő.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-24 08:59:23; Megválaszolva: 2010. február 24., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: