• Milyen betegség lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kórházban fekvő testvéremnek kérem a segítséget! Egy reggel nem tudott felkelni az ágyból, ha felemelte a fejét, akkor szédült és lett rosszul. Hányt, a bal kezén a hüvelykujjon kivül a többi ujjbegy meglilult, amit borzasztóan erős fájdalom kisér már három napja, nem szűnik a fájdalomcsillapító hatására sem. Az érelzáródást kiszűrték a vizsgálatok, agyi érgörcsöt állapítottak meg, viszont a kéz problémájához nem tudnak hozzászólni. Egy 44 éves nő a beteg, erdélyi korházban fekszik, de nem ismerik fel a betegséget, és a testvérem nagyon szenved. Kérem segítsenek, mit tegyek! Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger, livid ujj témában

        Tisztelt Kérdező!

        További vizsgálatok koponya CT és angio-CT szükséges. Ezek eredménye döntő a további kezelésben. Mivel nem ismert az ok, így a kezelésről sem tudunk nyilatkozni. A kézujjak eltérésén kívül a többi valóban agyi keringészavarra utal.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-02-08 20:42:30; Megválaszolva: 2010. február 08., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: