• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr Plósz János! Szinte állandó hányigerrel küzdök. Eddig csak vissza vissza tért de az elmúlt 3 hétben szinte állandó. Május 21ota Itopride Supremex tablettát szedek, gasztroenteorológus tanácsára, mellé viszont PPI-t. Elmentem a háziorvoshoz hogy mi lehet az oka, én az Itopride-ra tippeltem, szerinte nem. Ön szerint lehet attól? Továbbá a másik tippem epés reflux, mert kicsit mintha keserű lenne a szám az elmúlt egy hétben, a március eleji tükrözésen nem volt epe, azóta kialakulhatott? Ha igen arra az Itopride jól hatna, nem? Még a vírus előtt volt CT-m, az negatív lett. Szóval mi lehet az oka? A gyógyszer, epés reflux, vagy mi más? A háziorvos azt mondta emeljem vissza a PPi-t, de eppen inkább azon gondolkodom elég lenne csak 1* vagy 2* 20mg Quamatelt szednem, (esetleg Venterrel és Salvus vízzel kiegészítve) hiszen nincs szegycsont mögötti égő érzésem, visszabüfögés sem, éjszaka is többnyire rendben vagyok. Csak ez a hányiger, étvágytalanság van, és a gyomrom szokott égni kis ideig de étkezés után azonnal, nem 1 vagy 2 óra elteltével mint normál reflux esetében. És a torkom is begyulladt újra, amit viszont a savhoz tudnék kötni megint csak... És még egy kérdés, tehetek -e kárt az Itopride szedésével ha igazából nincs is rá szükségem? Válaszát előre is köszönöm!  

        Dr. Plósz János válasza a hányinger témában

        Az Itopride hányingercsökkentő hatású (mellékhatásként sem várható hányinger megjelenése). Ha vannak savas panaszok (még ha nem is típusos felhasi égő érzés), érdemes megpróbálni a PPI-k tartósabb, adott esetben dupla dózisú használatát (pl. rabeprazole 2x20mg). Kiegészítő terápiaként érdemes megpróbálni a Talcid rágótablettát és az Iberogast csepp használatát. Persze a legfontosabb a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása.


        Kérdés: 2020. június 08., 13:58; Megválaszolva: 2020. június 08., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.