• izületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesapám dialízis kezeléseken vesz rész. Napi 2 l folyadékot fogyaszt. A kezelések alkalmával több folyadékot vesznek el mint indikolt lenne. Kb 4 litert. Apukámnak a kezelések után rendszeresen izületi fájdalmai vannak: vállakban térdekben kéz-lábujjakban, boka tájékon. A többlet folyadékelvitel okozhat ilyen panaszokat? Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a ízületi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A dialízis során eltávolított folyadék mennyisége, mivel az heti 3 alkalommal történik, nem egyezik meg a napi folyadékbevitellel. Ennek mennyiségét a beteg állapota és a laboratóriumi értékek alapján döntik el. Az ízületi fájdalmak nincsenek összefüggésben a lebocsájtott folyadék mennyiségével. Természetesen magának a dialízisnek lehetnek mellékhatásai, gyakran jelentkezik gyengeség, izomfájdalom is, izomgörcs csont, ízületi fájdalom is. Javaslom, hogy beszéljenek a kezelőorvossal, hogy mivel lehetne panaszait csökkenteni.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. augusztus 05., 22:03; Megválaszolva: 2017. augusztus 17., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: