• érszükület kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen válaszát. Az előző kérdést kiegészíteném. Az ügyeletes orvos és a házi orvosunk is azt állapította meg, hogy érszűkülete van. Sajnos a kialakult humán járvány miatt egyéb vizsgálatra nem tudják elküldeni. Kvázi szemrevételezéssel és tapasztalatai alapján állapították meg az érszűkület diagnózist. A kezelésre az első tünetnél 03.21-én Chinotal nevű gyógyszert írtak 3x1 szemet valamint magnosolv vitamint javasoltak. További kezelésre egy láb masszírozó gépet vásároltunk ami inkább láb rezegtető. A tünetei az elmúlt 1 hónapban enyhén javultak nagyanyám elmondása alapján, zsibbadása elmúlt felváltotta a fájdalom és a erőtlenség a jobb lábba. A kialakult seb ami kb egy 100 forintos nagyságú kb 1-1,5 cm mély a házi orvos szerint is fekély. Felajánlották a házi kötözés szolgálatot akik már a pénteki napon elkezdték a kezelést. Hetente kettő alkalommal kötik át kedden és pénteken. Hartmann Grassolind neutral kötszert illetve peha-haft kötözővel kezeli. A kötöző javaslatára a antibiotikum kezelést kezdtük. Segítséget kérnénk, hogy szakvéleménye szerint ez a kezelés megfelelő e , illetve elegendő? milyen egyéb gyógyszert vitamint, gyógynövény alapú szert használjunk, mire figyeljünk fekélyes területen? Véleménye szerint mennyi idő alatt gyógyul be a fekély? az érszűkület ebbe a korba a zárójelentésben feltüntetett korkép alapján  milyen esélyek vannak a láb újbóli teljeskörűen használatarára? Mitől alakulhatót ki a érszűkület?Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a lábszárfekély témában

        Kedves Kérdező! A leírt kötözés, sebellátás a leírtak alapján megfelelőnek tűnik. A lehetőségekhez képest próbáljon mozogni, járni. A sebet víz ne érje. A gyógyulás lassú, hosszú folyamat lesz.


        Kérdés: 2020. április 26., 20:38; Megválaszolva: 2020. április 28., 18:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! (én vagyok,aki nem mer enni) Ön javasolta, hogy estére quamatel ,gaviscon stb-t használjak... Csak az a baj, hogy ha az égő gyomromra bármilyen savcsökkentőt beveszek csak még jobban fog égni és...