érszükület kezelése

Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen válaszát. Az előző kérdést kiegészíteném. Az ügyeletes orvos és a házi orvosunk is azt állapította meg, hogy érszűkülete van. Sajnos a kialakult humán járvány miatt egyéb vizsgálatra nem tudják elküldeni. Kvázi szemrevételezéssel és tapasztalatai alapján állapították meg az érszűkület diagnózist. A kezelésre az első tünetnél 03.21-én Chinotal nevű gyógyszert írtak 3x1 szemet valamint magnosolv vitamint javasoltak. További kezelésre egy láb masszírozó gépet vásároltunk ami inkább láb rezegtető. A tünetei az elmúlt 1 hónapban enyhén javultak nagyanyám elmondása alapján, zsibbadása elmúlt felváltotta a fájdalom és a erőtlenség a jobb lábba. A kialakult seb ami kb egy 100 forintos nagyságú kb 1-1,5 cm mély a házi orvos szerint is fekély. Felajánlották a házi kötözés szolgálatot akik már a pénteki napon elkezdték a kezelést. Hetente kettő alkalommal kötik át kedden és pénteken. Hartmann Grassolind neutral kötszert illetve peha-haft kötözővel kezeli. A kötöző javaslatára a antibiotikum kezelést kezdtük. Segítséget kérnénk, hogy szakvéleménye szerint ez a kezelés megfelelő e , illetve elegendő? milyen egyéb gyógyszert vitamint, gyógynövény alapú szert használjunk, mire figyeljünk fekélyes területen? Véleménye szerint mennyi idő alatt gyógyul be a fekély? az érszűkület ebbe a korba a zárójelentésben feltüntetett korkép alapján  milyen esélyek vannak a láb újbóli teljeskörűen használatarára? Mitől alakulhatót ki a érszűkület? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Szanyi Andrea válasza lábszárfekély témában

Kedves Kérdező!

A leírt kötözés, sebellátás a leírtak alapján megfelelőnek tűnik. A lehetőségekhez képest próbáljon mozogni, járni. A sebet víz ne érje. A gyógyulás lassú, hosszú folyamat lesz.

Kérdés: 2020. április 26., 20:38 ;Megválaszolva: 2020. április 28., 18:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV
Kideríthető-e, hogy voltam-e covid...