Lábszárfekély

Visszérgyulladások miatt már nagyon csúnya lett a boka környékén a bőr. Foltok alakulnak ki, és nagyon fájdlalmas. A múlt héten megütöttem, és még rosszabb lett. Bőrgyógyász hogyan tud segíteni gyógyszer nélkül a kialakuló lábszerfekélyen erre szeretnék választ kapni. A munkámat nehezmre esik végezni különösen otthon, segítésgre nem igáazán számíthatok. Tavaly nyáron már nem tudtam szoknyát sem felvenni, annyira csúnyák lettek a lábanom a foltok.

Dr. Csuth Ágnes válasza lábszárfekély témában

Kedves Kérdező!

Ha kialakulóban van a fekély, arra mindenképp kell gyógyszeres kezelés. Helyi hámosítókat, fertőtlenítőket szoktunk alkalmazni, de léteznek olyan speciális kötszerek is, amik sokkal gyorsabb gyógyulást biztosítanak. Azt megmondani, hogy az ön bőrtüneteire épp milyen kezelés lenne indokolt, csak fizikális vizsgálat alapján lehet. A visszérgyulladások miatt javaslok kompressziós harisnáyt, vénás keringést támogató szert, pl. Detralexet, vénatornát, a testsúly optimalizálását.

Kérdés: 2011. április 13., 11:27 ;Megválaszolva: 2011. április 14., 09:18
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Lábszárfekély
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kolléganőnknek évek óta tartó súlyos lábszárfekélye van, amit nem kezel, szaga is van és folyamatosan váladékozik a...
Nem gyógyuló lábszárfekély
Tisztelt Doktor úr/nő! Nagypapám nevében kérdeznék most Öntől. Ő 82 éves, és már 5-6 éve szenved a lábszárfekélytől. Jár vele...
makacs labszarfekely
hosszu honapok ota probalom sebeimeimet a bokam oldalaingyogyitani.kotszereket kapok szakrendelesen, nem mindig eleg, a kenocsot a szakorvos irja fel, ugyan...
Mi ez a betegség magyarul
Az egyik hozzátartozómnál ezeket a betegségeket állapitották meg phlegmona crusis és ulcus et necrosis crusis. az lenne a kérdésem mit jelentenek...
Lábszárfekély
1 eve mutottek, a labszarfekelyem miatt.sajnos ujra kialakult, mar tobb gyogymodot ki probaltam, de nem sok sikerrel.eddig csak az also boka alatti teruleten...